Najnoviji članci na blogu

EUrid obrisao preko hiljadu .eu domena zbog zloupotrebe

U slučajevima kada neka tema zaokupi pažnju svetske javnosti, pored biznis mislilaca koji pokušavaju na pozitivan način da doprinesu, postoje i oni koji ovako nešto iskoriste sa ne baš najboljim namerama. Takav je slučaj i sa koronavirusom, nažalost

Objavljeno: Okt 12, 2020
EUrid obrisao preko hiljadu .eu domena zbog zloupotrebe
Najviši registar evropskih domena ekstenzije .EU, EUrid saopštio je da je bio prinuđen da isključi na hiljade internet domena zbog sumnjivih aktivnosti registranata ovih domena.

Kompanija za kontrolu i upravljanje .EU domenima saopštila je da je zbog sumnjivih transakcija započela kontrolu registracija domena koji u svom nazivu vode ili podstiču posete sajtova koji imaju veze sa respiratornom bolešću koja je napala čovečanstvo, koronavirusom.

Samo u prvom tromesečju registrovano je 3.489 domena koji se povezuju sa nekom tematikom vezanom za covid-19, od čega je 1.709 suspendovano jer su podnosioci registracija odbili da potvrde identitet, ili sajtovi sa .eu ekstenzijama nisu vođeni ''sa dobrom namerom''.

U periodu od aprila do kraja septembra u slučaju čak 4.656 domena odložena je registracija dok se ne izvrše neophodne provere, od čega je samo četvrtina kasnije dobila dozvolu za registraciju, naveo je EUrid.

E-mail bilten *

Upišite vašu email adresu i dobijaćete najnovije informacije, savete i promocije u vaš email inbox.