Najnoviji članci na blogu

Google poklanja oglašavanje firmama u vrednosti od 340 miliona $

Google će malim i srednjim preduzećima širom sveta pokloniti besplatno reklamiranje u iznosu od 340 miliona $ kao deo paketa pomoći privredi koja je žestoko pogođena pandemijom koronavirusa.

Objavljeno: Maj 02, 2020
Google poklanja oglašavanje firmama u vrednosti od 340 miliona $
Izvršni direktor kompanije Alphabet objavio je paket pomoći u visini od preko 800 miliona $ malim i srednjim preduzećima, zdravstvenim organizacijama i vladama, kao i medicinskim radnicima koji su na prvoj ''liniji fronta'' u borbi protiv korone.

Želite reklamiranje u pretrazi Google-a?

Pogledajte našu ponudu Google marketing usluga


U okviru paketa nalaze se 200 miliona $ vrednosti investicionog fonda koji će pomagati kapitalom mala preduzeća, u okviru programa nevladinih organizacija i finansijskih institucija; 250 miliona $ vrednosti oglašavanja za Svetsku zdravstvenu organizaciju i vladine agencije koje objavljuju uputstva i korisne informacije u cilju sprečavanja širenja COVID-19; 20 miliona $ vrednosti paketa Google Cloud usluge za akademske institucije i istraživače koji bi trebalo da prošire kapacitete za proizvodnju neophodne opreme.

Google je samo jedna od kompanija iz Silicijumske doline, uz Apple, Salesforce i Facebook koji su doneli odluke o formiranju fondova u pomenute svrhe.

Što se tiče besplatnog budžeta za oglašavanje, možete da ga koristite u okviru svih Google Ads platformi, uključujući Reklamu u pretrazi (eng. CPC - cost per click), Display oglašavanje (oglašavanje banerima i grafičkim elementima) i na YouTube-u.

Ovaj kredit mogu da iskoriste svi korisnici Google Ads sistema sa aktivnim nalogom nakon 1. januara 2019. godine, i to do kraja 2020. godine.

Osnovna uputstva možete pronaći na sledećoj stranici

E-mail bilten *

Upišite vašu email adresu i dobijaćete najnovije informacije, savete i promocije u vaš email inbox.

Blog

Saveti, vesti i predlozi unapređenja internet poslovanja, kao i najbolje i najgore prakse upravljanja internet prisustvom u poslovnom okruženju.