Najnoviji članci na blogu

Kako da bezbedno kupujete iz fotelje - tokom 'Crnog petka', a i ostala 364 dana

Međunarodna popularnost Crnog petka, dana kada brojni trgovinski lanci i prodavnice snižavaju cene, od pre nekoliko godina ne zaobilazi ni Srbiju

Objavljeno: Nov 01, 2019
Kako da bezbedno kupujete iz fotelje - tokom 'Crnog petka', a i ostala 364 dana
Mnogi tada odlaze u potragu za željenim artiklima i nižim cenama, a neki koriste i popuste za kupovinu putem interneta. Crni petak često potraje i tokom vikenda, dok pojedine kompanije svoje popuste za kupovinu onlajn posebno promovišu i Sajber ponedeljkom.

Bilo da se za kupovinu iz fotelje odlučite tokom dana popusta ili ostalih dana u godini, može vam uštedeti dosta vremena. Može vas i spasiti gužvi, naročito u sezoni sniženih cena ili nadolazećih praznika. Ponudu možete da pogledate natenane, bez žurbe, uporedite cene i promišljeno ubacite stvari u virtuelnu korpu.

CRNI PETAK - popusti za letovanja - leto 2020

Možda nećete moći pre kupovine da ih opipate i moraćete da verujete fotografijama proizvoda, ali ima nekih čari i u iščekivanju da pošiljka stigne. Ako niste zadovoljni, postoji način da proizvod vratite.

Proverite pre kupovine opcije za isporuku kupljene robe, da li vam način i vreme isporuke odgovaraju i kako možete da ih uklopite sa svojim svakodnevnim obavezama. Kurirske službe često donose pakete u radno vreme, što je nezgodno onima koji ne mogu da naruče isporuku na adresu na poslu. Takođe, prilikom kupovine uzmite u obzir i troškove isporuke. U slučaju da ste odabrali plaćanje naručene robe karticom preko interneta, važno je da vodite računa o tome da ovo plaćanje obavite na bezbedan način.

Osam saveta za bezbednu kupovinu preko interneta


✔ Proverite da adresa veb-stranice na kojoj se vrši plaćanje počinje sa „https”.

✔ Preporučuje se upotrebu sajtova koji imaju zagarantovani nivo zaštite. Sigurni sajtovi za plaćanje sadrže opciju aktiviranja usluge MasterCard 3D Secure ili Verified by Visa, koje omogućavaju bezbedna internet plaćanja.

✔ Obratite pažnju na simbol katanca pored veb adrese - ukoliko je označen crvenom bojom, ili ukoliko pretraživač izbaci upozorenje da sertifikat nije validan, nikako ne treba unositi podatke o platnoj kartici.

✔ Ne preporučuje se korišćenje kartice za plaćanja na nepoznatim sajtovima igara na sreću, kao ni na sajtovima za odrasle.

✔ Nikada ne treba unositi PIN kod prilikom kupovine putem interneta, banke nikada neće tražiti dostavljanje PIN koda.

✔ Nikada ne treba slati fotokopiju kartice e-mail-om.

✔ Preporučuje se izbegavanje kupovine sa deljenih računara, poput onih u internet kafeima.

✔ Potrebno je pročitati sva obaveštenja i poruke koje se pojave na ekranu pre samog plaćanja.

Ako kupujete nešto od prodavaca iz inostranstva, dobro proučite uslove i vreme trajanja isporuke, jer se može dogoditi, na primer, da vaši novogodišnji pokloni stignu u februaru. Uzmite u obzir i troškove i vreme potrebno da vaš paket prođe carinu.

E-mail bilten *

Upišite vašu email adresu i dobijaćete najnovije informacije, savete i promocije u vaš email inbox.

Blog

Saveti, vesti i predlozi unapređenja internet poslovanja, kao i najbolje i najgore prakse upravljanja internet prisustvom u poslovnom okruženju.