Najnoviji članci na blogu

Kako osmisliti Novogodišnju reklamu - posle ove nenormalne godine

Samo nekoliko meseci deli nas od završetka ove, po mnogo čemu, istorijske godine u kojoj je čovečanstvo, zahvaljujući malom, sićušnom virusu primorano da, marketinški rečeno, ode na pauzu za reklame

Objavljeno: okt 18, 2020
Kako osmisliti Novogodišnju reklamu - posle ove nenormalne godine
I dok se tako približavamo kraju 2020. godine, niti jedan čovek na planeti Zemlji trenutno ne zna kako će izgledati sledeća, 2021. godina, gotovo sigurno još jedna istorijska godina.

Da li ćemo pobediti virus ili ne? Hoće li ponovo biti karantina? Kad, gde i koliko nositi maske? Hoćemo li pokrenuti ekonomiju pa sve do hoćemo li konačno otići u Grčku na more, svima je dojadila Sokobanja...

U takvim i sličnim nedoumicama našli su se i brendovi pa su u jednom istraživanju u Velikoj Britaniji pribegli istraživanju među kupcima, kakvu bi Novogodišnju reklamu želeli da vide.

Kupci su otkrili formulu savršene božićne reklame za 2020. godinu, i u njoj nema ni snega ni jelki, već je 55% učesnika u anketi izjavilo da želi da vidi oglase koji odražavaju činjenicu da je 2020. godina „veoma različita“ u odnosu na druge i želi da se u njoj pojavljuju junaci protiv COVID-a.

Ovog Božića skoro polovina kupaca želi da „pozdravi“ heroje karantina u koje spada medicinsko osoblje koje se mukotrpno bori(lo) protiv virusa, ali i prodavačice u prodavnicama koje su radile tokom krize, sve to bez dosadnih reklama sa poklonima i vatrometima.

Svaka treća osoba u istraživanju društvenog britanskog kanala ChannelMom izjavila je da bi želela da u novogodišnjoj reklami vidi i podršku koju prodavci pružaju kupcima, dok 45% ispitanika očekuje da brendovi kažu gledaocima šta su učinili da pomognu drugima ove godine, poput nuđenja ograničenog radnog vremena radnicima ili popustima medicinskim radnicima.

U odnosu na prošlu godinu, povećan je broj potrošača koji žele da u reklamama vide „prave porodice“, dok tek svaki peti želi da vidi poznate ličnosti. Čak dve trećine želi da vidi da brendovi daju svoje budžete namenjene proslavama i novogodišnjim bonusima u humanitarne svrhe.

E-mail bilten *

Upišite vašu email adresu i dobijaćete najnovije informacije, savete i promocije u vaš email inbox.
podrska support

24/7 Kontakt centar za podršku

Pozovite nas da razgovaramo o vašim planovima da pokrenete svoj biznis na Internetu? Želite da napravite web shop? Pišete svoj blog o putovanjima? Napravite višejezičnu verziju svog sajta?

  065-32-66-669

  centar@bizniscentar.net