Najnoviji članci na blogu

Šabac i Sombor uvode online virtuelne asistente

Šabac i Sombor su prve lokalne samouprave koje će uvesti uslugu virtuelnog asistenta za upite građana i privrede, a istu tehnologiju uvešće i Bjeljina i Laktaši u Bosni i Hercegovini

Objavljeno: Feb 02, 2020
Šabac i Sombor uvode online virtuelne asistente
Aplikacija će početi s radom naredne godine, nakon uspešne implementacije i obuke opštinskih službenika. Kako se navodi, to će omogućiti da korisnici do informacija dođu brže i efikasnije u bilo koje doba dana putem mobilnih telefona ili računara, a gradovima i opštinama se otvaraju prilike za razvoj novih usluga.

Takozvani ČetBot omogućava dostupnost virtuelnog asistenta tokom celog dana, sa većim mogućnostima obrade zahteva, jer na upite odgovara kompjuterski program, a ne osoba.
Virtuelni asistent za vaše sajtove - naručite odmah!
Praksa je pokazala da građani postavljaju identična pitanja u čak 72 odsto slučajeva, što oduzima puno vremena službenicima koji će uvođenjem virtualniog asistenta moći da se preusmere na druge poslove.

Do 2022. očekuje se proširenje mreže i na druge gradove i opštine. Predstavnica Nemačke agencije za razvojnu saradnju (GIZ) i menadžerka na projektu Amira Omanović istakla je da uvođenjem novih, digitalnih i inovativnih rešenja opštine i gradovi unapređuju svoje usluge, što doprinosi povećanju zadovoljstva korisnika.

Sporazum o saradnji na uvođenju ČetBot tehnologije potpisali su predstavnici Sombora, Šapca, Bijeljine, Laktaša i organizacije koje realizuju projekat – SAGA, NALED, Privredna komora Republike Srpske i GIZ.

E-mail bilten *

Upišite vašu email adresu i dobijaćete najnovije informacije, savete i promocije u vaš email inbox.

Blog

Saveti, vesti i predlozi unapređenja internet poslovanja, kao i najbolje i najgore prakse upravljanja internet prisustvom u poslovnom okruženju.