Najnoviji članci na blogu

Salla: Kako privući pažnju na društvenim mrežama

Objavio , dana новембар 23, 2021 u kategoriji Marketing
salla marketing

Kada Salla, mali gradić u finskoj Laponiji i verovatno najhladniji grad severa Evrope, podnese kandidaturu za održavanje Letnjih olimpijskih igara 2032. godine, vest u kratkom roku postane etalon kako se vodi viralna kampanja na društvenim mrežama

Da li je moguće da se u veoma, veoma hladnom laponskom selu sa tek nešto malo više od 3.400 stanovnika održavaju Letnje olimpijske igre, u nikad interesantnijoj konkurenciji između Džakarte, Istanbula i Seula-PjongJanga?

Odgovor je – klimatske promene. Salla je na ovaj način skrenuo pažnju na negativni uticaj klimatskih promena koje izazivaju nepredvidive vremenske prilike i kraće zime.

Procitajte više: Registracija .ECO domena

Kampanju je osmislila agencija Africa, i iako ovo finsko selo nije zapravo podnelo kandidaturu za Olimpijske igre, u potpunosti je poštovalo protokole za podnošenje kandidature uključujući izradu logotipa, promo knjiga, uniformi, promotivnih aktivnosti, i čak, imenovalo maskotu Igara.

– Naša namera je jasna: želimo da Salla ostane kakav je bio, gradić koga odlikuju hladne zime prepune snega. Ukoliko se budemo držali po strani i ne uradimo ništa, globalno otopljavanje će pobediti, mi ćemo izgubiti svoj identitet i grad koji volimo. Zato smo došli na ludu ideju da se prijavimo za održavanje Letnjih igara u jednom od najhladnijih gradova na planeti, objasnio je Erki Parkinen, gradonačelnik.

Agencija je pokrenula sajt savesalla.com koji predstavlja praktična rešenja kako bi se pristupilo borbi protiv globalnog zagrevanja i uključilo što više ljudi u ovu veoma važnu akciju za spas planete Zemlje. Celokupnu kampanju možete pratiti putem hashtaga #SaveSalla i uz pomoć društvenih mreža informacije o kampanji stigle su do svih delova sveta, izazivajući podršku mnogih organizacija za zaštitu prirode, aktivista i javnosti u preko 60 država.

Jedan sjajan primer koji prikazuje da nije bitno koliko ste mali (igrač) i koliko internet tehnologije (društvene mreže) mogu da budu snažno oružje u oblasti ekološkog marketinga.

(Photo credit: Savesalla.com)