Pitanja i odgovori

Kako produžiti internet domen nakon isteka pretplate?


Kreirao BiznisCentar Korisnički servis Dec 19, 2016

Ukoliko se internet domen ne produži do Datuma isteka domena, on automatski prelazi u status Perioda Komercijalnog produžavanja domena. Ovaj Period produžavanja domena traje do 27 dana (za većinu domena) i vlasnik/korisnik/administrator domena potrebno je da uplati iznos cene pretplate domena, bez dodatnih troškova ili kaznenih penala. Svi ovi domeni koji se nalaze u navedenom Periodu, biće postavljeni na Privremenu Komercijalnu Parking stranicu, koja pokazuje da je internet domen istekao. Tokom ovog perioda, celokupan web i email saobraćaj biće van funkcije.

Trajanje Perioda besplatnog produžavanja domena pojedinačnih domena

.INFO domeni imaju 15 dana trajanja Perioda besplatnog produžavanja domena.
.COM, .NET, .ORG, .NET domeni imaju 27 dana trajanja Perioda besplatnog produžavanja domena.


Domeni kao što su .AU, .CH, .ES, .FR, .LI i .SG nemaju period Komercijalnog produžavanja domena i ove domene morate produžiti najkasnije dvanaest (12) dana pre isteka domena, inače ulaze u Redemption period. Domen .DE može da se produži najkasnije pet (5) dana pre isteka domena, nakon toga prelazi u Redemption period.


Produžavanje domena nakon isteka 27 dana

Nakon 27 dana od isteka pretplate internet domena, internet domen prelazi u status Domena dostupnog za registraciju od svih zainteresovanih korisnika Interneta, bez obzira da li je u pitanju domaći ili međunarodni domen.

Dostupnost takvog domena možete proveriti na stranici Provera zauzetosti domena


Redemption periodDa li je naše uputstvo rešilo vaš problem?

E-mail bilten *

Upišite vašu email adresu i dobijaćete najnovije informacije, savete i promocije u vaš email inbox.

Ključne reči

Sadržaj

Blog

Saveti, vesti i predlozi unapređenja internet poslovanja, kao i najbolje i najgore prakse upravljanja internet prisustvom u poslovnom okruženju.