Koriscenje Interneta

Vesti i korisne informacije o statističkim podacima u vezi korišćenja interneta, kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou

Vesti i informacije

Istraživanje: Fejsbuk i dalje najpopularniji, internet ispred televizije

Prema istraživanjima agencija Nilsen i Ipsos u koje je UNS imao uvid, internet je 2019. godine dnevno koristilo 72 odsto građana, dok je televiziju pratilo 69 odsto, radio stanice slušalo 37, dok je štampu – dnevnu, nedeljnu, periodičnu, pratilo 30 odsto stanovnika Srbije.

Građani Srbije internet najviše koriste za čitanje vesti

U Srbiji je procenat domaćinstava sa pristupom internetu za pet godina povećan sa 64 na 81 odsto, pokazalo je ovo istraživanje

Društvene mreže povezuju pola sveta

Skoro polovina svetske populacije, ili oko 3,8 milijarde ljudi, koristi društvene mreže i samo tokom poslednje godine ove mreže su dobile 298 miliona novih korisnika, pokazuje najnovije istraživanje.

Danas se obeležava Međunarodni dan Interneta

Da li ste znali da je u Finskoj, jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo na Internet? I dok se slažem da bi ovo pravo trebalo proširiti širom svih država sveta, kao i pristup slobodnim i nezavisnim medijima, u svakodnevnom životu, pristup Internetu postao je odavno nešto bez čega, jednostavno, ne funkcionišemo.

podrska support

24/7 Kontakt centar za podršku

Pozovite nas da razgovaramo o vašim planovima da pokrenete svoj biznis na Internetu? Želite da napravite web shop? Pišete svoj blog o putovanjima? Napravite višejezičnu verziju svog sajta?

  065-32-66-669

  centar@bizniscentar.net