Redemption Period

Redemption je status internet domena u koji TLD domeni ulaze ukoliko se ne obnove na vreme.
Kada domen istekne, web sajt i elektronska pošta prestaju da funkcionišu. Kada su u pitanju najpoznatiji domeni (npr. .com, .net, .org, .biz, .info, i dr.), kupac ima grejs period od negarantovanih 27 dana nakon datuma isteka domena tokom kojih može da produži, tj. reaktivira domen.
Ukoliko se domen ne produži tokom ovog grejs perioda, on ulazi u Redemption period Registranta i može biti ponuđen na aukciji.
Ukoliko kupac želi da reaktivira domen iako je već ušao u Redemption period, potrebno je da uplati 35.000,00 din plus regularnu cenu koštanja produženja domena. Ukoliko se domen ne reaktivira iz Redemption perioda tokom 41 dana, ulazi u PendingDelete status Registranta narednih pet (5) dana. Šestog dana, domen može biti ponuđen za ponovnu registraciju svim zainteresovanim licima. Uobičajeno, generički TLD domeni su ponovo dostupni za registraciju nakon (aproksimativno) 80-85 dana nakon tačnog dana isteka domena

podrska support

24/7 Kontakt centar za podršku

Pozovite nas da razgovaramo o vašim planovima da pokrenete svoj biznis na Internetu? Želite da napravite web shop? Pišete svoj blog o putovanjima? Napravite višejezičnu verziju svog sajta?

  065-32-66-669

  centar@bizniscentar.net