Kako SiteLock štiti vaše sajtove?

Najefikasnija zaštita statičkih sajtova, CMS sistema i elektronskih prodavnica

Zaštitite svoj sajt od virusa, bot napada, hakera, krađe podataka i postavljanja na crne liste pretraživača

Šta je SiteLock™?

SiteLock obavlja svakodnevna skeniranja websajtova kako bi identifikovao ranjivosti i štitio od pretnji na Internetu kao što su virusi, cross-site scripting kodovi, SQL injection napadi i čak zaštitio od postavljanja na crne liste elektronske pošte. SiteLock skenira Vaše sajtove i obaveštava ukoliko pronađe ranjivost sajta ili aplikacije ili ukoliko blacklist-ovan od strane Google-a.

  • Gradi poverenje

    SiteLock Trust značka uliva kod posetilaca sajta i online kupaca poverenje i povećava prodaju i prodajne konverzije
  • Donosi rast online prodaje

    Pokazuje kredibilitet sajta i poverenje u web sadržaje kojima pristupaju posetioci
  • Potpuna internet zaštita sajtova

    Štiti vaše sajtove od raznih opasnih pretnji i virusa

kako funkcioniše Sitelock zaštita

Saznajte kako SiteLock štiti sajtove. Za više informacija, pozovite naš Kontakt centar, razgovarajte sa našim Online operaterom ili nam pišite na centar@bizniscentar.net
Sitelock svakodnevno proverava stranice

Web stranice sajta

SiteLock koristi interna i eksterna skeniranja FTP-a kako bi svakodnevno proveravao sve stranice i identifikovao bezbednosne propuste ili nelegalna ubacivanja malware-a. Ne samo što identifikuje pretnje, već ih odmah popravlja i briše pre nego što učine štetu vašem sajtu.

Sitelock skenira aplikacije

Aplikacije

SiteLock skenira sve aplikacije kao što su blogovi, korpe za naručivanje i sl. kako bi otkrio poznate propuste, koje hakeri koriste da napadnu Vaše sajtove. SiteLock obaveštava vlasnike sajtove o ovim propustima kao i unapređenjima i zakrpama kako bi osigurao siguran rad softvera na sajtu.

kako funkcioniše Sitelock zaštita

Elektronska pošta

SiteLock proverava da li vaši web sajtovi ili serveri šalju neželjenu elektronsku poštu. Ukoliko to otkriju spam filteri, većina email klijenata ignorisaće elektronsku poštu poslatu sa Vašeg sajta.

kako funkcioniše Sitelock zaštita

Web saobraćaj

SiteLock TrueShield zaštitni zid kreira zaštitnu opnu oko Vašeg sajta i koristi globalnu bazu podataka kako bi identifikovao maliciozni saobraćaj, blokirao napade bot-ova i zaštitio sadržaj sajta, a u isto zadržavajući normalan pristup spajderima pretraživača.

kako funkcioniše Sitelock zaštita

Izmene datoteka

Uz detaljno skeniranje FTP saobraćaja od strane SiteLock-a, u najkraćem roku bićete obavešteni o svakoj promeni u okviru datoteka Vašeg sajta, tako da u svakom trenutku znate šta se dešava na serveru i otkrijete neautorizovane promene.

kako funkcioniše Sitelock zaštita

Crne liste pretraživača

SiteLock pretražuje crne liste najvećih internet pretraživača i proverava bazu od preko 7.000 definicija malware-a, kako bi obezbedio apsolutnu dostupnost sajtu. Na ovaj način, SiteLock čuva i unapređuje postojeći organski ranking i saobraćaj na sajtu.

kako funkcioniše Sitelock zaštita

Ubacivanje SQL nelegalnih komandi (SQL-I)

Hakeri mogu nelegalno da pristupe bazi podataka Vašeg web sajta i ukradu podatke korisnika, uključujući e-mail adrese, lozinke, brojeve platnih kartice i sl. ubacujući SQL komande u ulazne formulare web sajta i pokrećući kod koji može oštetiti Vaše poslovanje.

kako funkcioniše Sitelock zaštita

Ubacivanje zloćudne datoteke (RFI)

Napadači mogu ubaciti kodiranu, malicioznu datoteku na websajt ili server koristeći skripte. Ovaj propust može iskoristiti loše provere validacije web sajta i eventualno dovesti do nelegalnog pokretanja koda na serveru ili sajtu.

kako funkcioniše Sitelock zaštita

Zloćudni Cross-Site Scripting (XSS)

XSS propust rezultat je nepropisne validacije. Napadači koriste postojeće client-side skripte kao što su Javascript ili HTML i izvršavaju kod u web pregledaču žrtve tako što menjaju korisničke pristupe, menjaju izgled sajta ili prosleđuju saobraćaj na svoje (najčešće) zaražene sajtove.

kako funkcioniše Sitelock zaštita

Probijanje autentifikacije i upravljanje sesijama

Često, funkcije aplikacija koje se odnose na prijavljivanje i upravljanje sesijama nisu implementirane kako treba, omogućavajući hakerima da ukradu lozinke, ključeve, zaštitne pinove ili izmene identitete korisnika.

kako funkcioniše Sitelock zaštita

Cross-Site Request preuzimanje (CSRF)

Ova vrsta napada primorava web pregledač žrtve da šalje izmenjene HTTP zahteve, uključujući 'kolačiće' i druge informacije vezane za prijavljivanje. Ovo omogućava hakerima da primoraju web pregledače da prikazuju sadržaj koji je lažan, a identičan originalu.

kako funkcioniše Sitelock zaštita

Nevalidirane redirekcije i prosleđivanja

Zbog nepropisne validacije, websajtovi često prosleđuju posetioce na druge web stranice koristeći nesigurne podatke kako bi izmenili web destinaciju. Ovo omogućava napadačima da prosleđuju žrtve na sajtove zaražene virusima i malwerima, ili nekim neautorizovanim sajtovima.

This is column 1
This is column 2

BiznisCentar Magazin

U okviru našeg BiznisCentar magazina, objavljujemo informacije o popustima i promotivnim akcijama, unapređenjima proizvoda i usluga kao i najnovijim proizvodima naše kompanije.