Kako podesiti e-mail korisnički nalog?

Prvo je potrebno da kreirate email korisnički nalog u okviru Cpanel administrativnog panela Vašeg websajta

Kreirao BiznisCentar Korisnički servis Jan 18, 2017
Kako podesiti e-mail korisnički nalog?
  1. U adresno polje Vašeg internet čitača ukucajte www.adresasajta.com/cpanel (npr. www.economy.rs/cpanel). Iskočiće identifikacioni prozor i potrebno je da unesete korisničko ime i lozinku koju smo Vam poslali u potvrdnom e-mailu nakon otvaranja Vašeg naloga. Nakon unošenja podataka, kliknite OK i otvoriće Vam se cPanel administrativni panel.
  2. U mnoštvu ikonica, kliknite na prvu ikonicu na spisku, pod nazivom Mail. Otvoriće Vam se stranica Mail Manager Main Menu. Kliknite na treću opciju Add/Remove/Manage Accounts. Otvoriće Vam se stranica Mail Account Maintenance. Da biste otvorili nov korisnički email nalog, kliknite na Add Account. Otvoriće Vam se stranica Add Mail Account
  3. Upišite željeno korisničko ime (email), lozinku (password) i Limit u veličini sandučića (Quote, preporučujemo da kao vrednost unesete 10). Kliknite na Create. Otvoriće Vam se potvrdna stranica o kreiranom email korisničkom računu.

Da biste uspešno koristili, slali i primali elektronsku poštu, potrebno je da imate instaliran neki od pouzdanijih email klijenata, kao što su Microsoft Outlook Express, Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, Eudora, itd.
Definisanje email korisničkog naloga u email klijentu (prikazaćemo proces definisanja u okviru Microsoft Outlook Express-a)
  1. Odaberite u glavnom meniju programa Tools, zatim Accounts, u okviru identifikacionog prozora Internet Account odaberite Mail.
  2. U desnom meniju odaberite Add, zatim Mail. Otvoriće Vam se prozor Internet Connection Wizard. U polje Display name upišite prepoznatljivo ime naloga (ovo ime će stojati u direktorijumu primljene elektronske pošte kada nekome pošaljete elektronsko pismo, npr. kod nas piše Inventa hosting - prodajno odeljenje). U polje E-mail address upišite na email adresu koju ste otvorili u okviru cPanela. U polje Incoming mail (POP3, IMAP or HTTP) Server upisati POP3 server koji smo Vam poslali u potvrdnom e-mailu nakon otvaranja Vašeg naloga (npr, mail.adresavasegsajta.com, ili mail.inventa-hosting.com). U polje Outgoing mail (SMTP) Server upisati SMTP server koji smo Vam poslali u potvrdnom e-mailu nakon otvaranja Vašeg naloga (npr, mail.adresavasegsajta.com, ili mail.inventa-hosting.com). Dalje na sledećoj stranici u polje Account name upisati korisničko ime koje ste definisali u okviru cPanela (npr. centar@bizniscentar.net i lozinku. Na poslednjoj stranici kliknite na Finnish.
  3. Otvorite ponovo Tools, zatim Accounts, i u okviru identifikacionog prozora Internet Account odaberite Mail. Selektujte korisnički email nalog koji ste upravo definisali i kliknite na Properties. Odaberite poslednju karticu Servers. Poslednja opcija pri dnu je Outgoing Mail Server i opcija (kvadrat, potvrdno polje) My Server requires authentication mora da bude obeležena (potvrðena).

Vaš korisnički email nalog uspešno je kreiran i možete početi sa korišćenjem i komunikacijom. Ukoliko definišete više email naloga, npr. za sva zaposlene u Vašoj firmi, potrebno je objašnjenu proceduru ponoviti isto toliko puta.

Da li je naše uputstvo rešilo vaš problem?

E-mail bilten *

Upišite vašu email adresu i dobijaćete najnovije informacije, savete i promocije u vaš email inbox.
podrska support

24/7 Kontakt centar za podršku

Pozovite nas da razgovaramo o vašim planovima da pokrenete svoj biznis na Internetu? Želite da napravite web shop? Pišete svoj blog o putovanjima? Napravite višejezičnu verziju svog sajta?

  065-32-66-669

  centar@bizniscentar.net