Početna strana » Korisnički servis » Pitanja i odgovori »

Zaboravio sam lozinku i želim da dobijem novu lozinku

VAŽNO OBAVEŠTENJE: ovo se odnosi samo za korisnike naših internet usluga. Ukoliko imate problema sa lozinkama na Facebooku, Instagramu, Twitteru i drugim društvenim mrežama, potražite uputstva na tim sajtovima

Ukoliko ste zaboravili svoju lozinku, pronađite pozdravni e-mail nakon registracije domena/hosting naloga i pronađite lozinku. Ukoliko ova lozinka ne funkcioniše i ne postoji način da pronađete ispravnu lozinku, kontaktirate nas putem e-mail adrese centar@bizniscentar.net i zatražite novu lozinku.

Pre slanja nove lozinke, zatražićemo od vas određene podatke kako biste potvrdili da se radi o vlasniku naloga.

Izmenom osnovne lozinke za pristup cPanelu, takođe se menja i lozinka za pristup FTP protokolu.

Resetovanje lozinki za e-mail adrese

Lozinke e-mail adresa ne mogu da se resetuju. Umesto toga, prijavite se u okviru cPanela i kliknite na Email Accounts. Na dnu opcija, pod opcijom Functions, kliknite na Change Password. Nije potrebno da znate staru lozinku kako biste promenili i uneli novu. Na kraju, ne zaboravite da promenite lozinku i u okviru vašeg E-mail klijenta putem kojeg primaju i šalju elektronsku poštu.

Resetovanje lozinki baze podataka

Lozinke baza podataka ne mogu da se menjaju. Umesto toga, potrebno je da dodate novog korisnika (usera) u bazu podataka.
Prijavite se u cPanel, zatim kliknite na MySQL Databases. Dodajte novog korisnika (usera) sa željenom lozinkom. Dodajte novog korisnika određenoj bazi podataka za koju ste zaboravili lozinku. Promenite konfiguraciju svoje web aplikacije i unesite nove podatke.

Resetovanje lozinki administracije sajta

Ukoliko koristite određenu web aplikaciju ili CMS (Content Management System), samostalno ste odabrali parametre pristupa ovoj aplikaciji i mi nemamo pristupa vašim podacima. Veoma teško da ćete doći do ovih parametara ukoliko ste ih zaboravili. Predlažemo vam da posetite zvaničnu stranicu određene aplikacije.