instagram

Kako da povratite svoju zaboravljenu Instagram lozinku

Podelite na

Ako ne koristite neku od web aplikacija za upravljanje lozinkama, te složene lozinke teško ćete zapamtiti. Ako ste zaboravili vašu lozinku za Instagram, ne možete zaista da vratite tu istu lozinku, ali je dovoljno jednostavno oporaviti svoj korisnički nalog ponovnim postavljanjem lozinke na nešto novo.

>>> Reklamirajte svoju firmu na Instagramu

Bez obzira jeste li zaboravili vašu Instagram lozinku ili je neko drugi promenio bez vašeg dopuštenja, Instagram nudi prilično jednostavan način oporavka. O čemu govorimo ovde je oporavak korisničkog naloga ako ste potpuno zaboravili lozinku. Menjanje vaše Instagram lozinke je malo drugačije – to je kada znate svoju trenutnu lozinku, ali je samo želite promeniti u novu.

Ponovo postavite svoju lozinku s desktopa

Prvo idite na Instagramovu web lokaciju, a zatim kliknite vezu “Prijava” pri dnu stranice.

Na sledećoj stranici, ispod polja za prijavu, kliknite vezu “Zaboravljena lozinka”.

Zatim unesite korisničko ime, e-poštu ili telefonski broj na koji ste se navikli prilikom postavljanja korisničkih naloga. Nakon prolaska sigurnosne provere, kliknite taster “Reset Password”.

Poruka e-pošte biće poslana na adresu u datoteci koja sadrži vezu za poništavanje lozinke. Kada primite poruku, kliknite taster “Reset Password”.

Upišite novu lozinku (i postavite je kao jaku), ponovo je unesite za potvrdu, a zatim kliknite “Ponovo postavi lozinku”.

Potom ćete biti prijavljeni i preusmereni na svoj Instagram feed.

Poništite svoju lozinku uz pomoć mobilnog telefona

Ponovno postavljanje lozinke s aplikacije Instagram jednako je jednostavno. Verziju za Android koristimo za naš primer ovde, ali radi na istom nivou na iPhoneu ili iPadu.

Pokrenite Instagram aplikaciju, a zatim na stranici za prijavu dodirnite vezu “Potražite pomoć pri prijavi”.

Upišite korisničko ime, e-poštu ili telefonski broj koji ste koristili prilikom otvaranja korisničkog naloga, a zatim dodirnite taster “Dalje”.

Zatim možete da vam Instagram pošalje poruku e-pošte ili SMS poruku ili se možete prijaviti pomoću povezanog Facebook korisničkog naloga ako ste to namestili. Ovde ćemo pogledati korišćenje poruke e-pošte, ali upotreba opcije SMS-a vrlo je slična. Ako odaberete SMS poruku, dobićete tekst s kodom koji možete upisati u aplikaciju. Tada ćete moći postaviti novu lozinku i prijaviti se.

Nakon što odaberete opciju e-pošte, dobićete poruku e-pošte na adresi koju ste koristili za prijavu na Instagram.

U toj poruci dodirnite taster “Prijava kao “. Alternativno, možete dodirnuti vezu “Resetuj vašu lozinku za Instagram”. Obe vas vode na stranicu za poništavanje lozinke.

Upišite svoju novu lozinku (ne zaboravite je učiniti jakom, sigurnom), a zatim dodirnite taster “Reset Password”.

Zatim ćete biti prijavljeni i preusmereni na svoj Instagram feed. (Photo: Unsplash, @fancycrave)

Podelite na

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *