sajt vlade srbije

Konačno novi sajt Vlade Srbije

Podelite na

Vlada Srbije pokrenula je novi sajt www.srbija.gov.rs, koji je kako navode, u odnosu na onaj iz 2004. godine, savremeniji i u službi građana.

Vlada u službi građana („CRM system“)  fokusiran je na to da građani koji pišu Vladi i/ministarstvima i dobiju odgovor. Na nedeljnom nivou ćemo pratiti kako ministarstva odgovaraju građanima kroz ponuđenu veb formu na sajtu („Budimo u kontaktu“) i to će nam biti dodatni alat da državna uprava komunicira sa građanima, u sklopu njene transformacije u servis građana“, navode iz Vlade.

Dodaju da je sajt sada pregledniji, funkcionalniji , lak za navigaciju i prilagođen različitim formatima uređaja, a ima i mobilnu verziju.

U smislu dostupnosti sajt ima jednostavan pristup svima, i slepim i slabovidim osobama – inkluzija društva, softver tzv. text-to-speech su radili naši stručnjaci sa FTN iz NS i firma AlfaNum, takođe iz NS – iskoristili smo domaću pamet i talenat“, dodaju u saopštenju.

Novi sajt www.srbija.gov.rs ne promoviše isključivo samo Vladu već i Srbiju, poslovnu klimu: sajt ima deo za privredu, građane, potencijale Srbije, znamenitosti, među kojima 100 najistaknutijih Srba iz naše istorije, tu je lista svih kulturnih institucija.

„U saradnji sa TOS-om postavili smo najznačajnije destinacije u našoj zemlji, sa odabirom fantastičnih fotografija, domaćih fotografa (sve su kupljene) jer želimo da ovaj sajt bude promocija Srbije u svetu“, dodaju iz Vlade Srbije.

Na sajtu se nalaze svi audio/video zapisi i elektronski dokumenti sa sednica Vlade od 2004., kao i arhiva svih sajtova još od 1998. godine. Urađen je u ćiriličnoj, latiničnoj i engleskoj verziji.

Novi sajt je ozbiljna transformacija u novo digitalizovano doba. Pored ovog sajta, u planu je redizajn sajta Kancelarije za IT i eUpravu, u narednih mesec dana i Ministarstva zdravlja, koji je sledeći sajt koji će biti redizajniran po istom principu“, dodaje se u saopštenju Vlade.

Podelite na

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *