Najbolje vreme za objavu na društvenim mrežama

Najbolje vreme za objavu na društvenim mrežama

Podelite na

Ukoliko redovno objavljujete sadržaje na društvenim mrežama, znate koliko je teško pogoditi kada je najveći broj korisnika na željenoj društvenoj mreži.

U osnovi, najbolje vreme za objavljivanje postova, tvitova, snap-ova i sl. je ono vreme kada je najveći broj aktivnih korisnika te mreže – aktivan.

Marketing agencija Brafton objavila je korisnu infografiku koja se odnosi na američko tržište, ali ćemo povući paralelu i sa srpskim tržištem.

Uputstvo za korišćenje fotografija i video-klipova na društvenim mrežama

  • Facebook – Najbolji dani za objavljivanje članaka/postova na najvećoj društvenoj mreži su od četvrtka do nedelje, što se odnosi i na srpsko tržište. Ukoliko posmatrate periode tokom dana, za američko tržište je najbolje objavljivati postove oko 09h ujutru i u kasno popodne 13-15h. Što se tiče srpskog tržišta, najveći doseg do korisnika na ovoj mreži imaćete ako objavite oko 13h. Verovali ili ne, interesantan doseg imaju i neki postovi objavljeni oko 08h ujutru, što se dešava iz razloga dolaska zaposlenih u javnim preduzećima na posao i listanja dnevne štampe, ili vesti na Facebooku. Naručite Facebook oglašavanje
  • Twitter – Objavljivanje tvitova najbolje je sredinom nedelje, i to u periodu 15-18h po američkom vremenu. Što se tiče domaćeg tržišta, podaci su prilično razuđeni, ali neko opšte pravilo je da ne treba objavljivati tvitove pre 11h pre podne pa nastaviti do nekih 15h, a zatim nastaviti tek nakon 20-21h.
  • LinkedIn – Najveći doseg imaćete objavljivanjem postova tokom radnog vremena, i to uglavnom sredinom nedelje od podneva pa do 17h. Slično možemo koristiti i u Srbiji.
  • Instagram – Iako mnogi veruju da je Instagram i dalje foto aplikacija samo za mlade, ipak nije tako. Najbolje rezultate možete imati ukoliko objavljujete tokom radne nedelje, i to uglavnom tek posle podneva svakog dana. Slično je i u Srbiji.
  • YouTube – Na najpopularnijoj video mreži najbolje je da objavljujete sadržaje tokom vikenda, i to uglavnom u prepodnevnim časovima.
  • Snapchat – Za sada, prilično neuobičajena društvena mreža čije najbolje rezultate postižete – noću.
  • Pinterest – Najposećeniji, samim tim i najbolje da objavljujete sadržaje vikendom, i to uglavnom posle 22h.
  • Tumblr – Još jedna nekonvencionalna mreža, najbolje je objavljivati vikendom posle 22h

Objavljivanje na društvenim mrežama

Izvor: Brafton

Podelite na

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *