konkurs fondacije novaka djokovica

Novak Đoković nastavlja da ulaže u startape

Podelite na

Fondacija Novak Đoković i magazin Original raspisali su konkurs Original Pitching Day za najbolju startap ideju na temu tehnološke inovacija u službi čoveka.

Pobednički tim obezbeđuje direktan plasman na Google Launchpad događaj, kao i podršku u daljem razvoju projekta – kroz sistem mentorstva, učešća u Startit akademiji i besplatan radni prostor.

Google Launchpad predstavlja šestomesečni program usavršavanja mentorstva i podrške Google korporacije koju ona sprovodi u svom sedištu u Kaliforniji.

Porast broja IT preduzetnika u Srbiji poslednjih godina nas je ohrabrio da ponudimo onima koji kreiraju nova rešenja šansu da pristupe ljudima i zajednici koja može da im pomogne u daljem razvoju ideja. Mi verujemo da tehnologija može da menja svet, i ovim takmičenjem želimo da podstaknemo ovaj trend i podržimo mlade i talentovane ljude koji imaju dobre ideje, rekla je direktorka magazina Original i nacionalna direktorka Fondacije “Novak Đoković” Jelena Đoković.

Pratite i online magazin Život iznad svega

Najboljih deset timova svoje projektne zadatke predstaviće ekspertima i žiriju, ali i brojnim investicionim fondovima, akceleratorima i habovima, navode organizatori.

Finale se održava 3. oktobra u Startit centru u Beogradu, koji je zvanični partner takmičenja.

Original Pitching Day podržali su i Privredna komora Srbije, Naučno-tehnološki park i organizacija za društveno preduzetništvo “Razlivalište”. Takmičenje predstavlja jedan od delova konferencije “Dare to Be Original” koja za cilj ima promociju preduzetništva mladih u Srbiji.

Konferencija će biti održana 2. i 3. oktobra u Beogradu, a konkurs je otvoren do 10. septembra.

Učesnici mogu da se prijave individualno ili u timu koji može činiti najviše četiri člana, putem sajta konferencije “Dare to Be Original”, a organizatori navode da će prilikom izbora najbolje ideje, kriterijumi biti “autentičnost, održivost, kao i nivo njenog pozitivnog uticaja na pojedinca i društvo”.

Podelite na

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *