Online kupovina

Potrošači: kompanije ‘smaraju’

Podelite na

Čak dve trećine potrošača navode da kompanije, prodavci ili brendovi im šalju previše nepotrebnih i irelevantnih poruka, pokazuje najnovije istraživanje.

Prema poslednjem 2017 Holiday Retail Outlook, izveštaju kompanija Conversant, Epsilon and LoyaltyOne, 87% potrošača između 25 i 34 godine kupovaće u prodavnicama ili kod prodavaca koji im šalju samo personalizovane ponude, od tog procenta, 60% mlađih kupaca želi da te poruke prima putem mobilnih uređaja.

Kada su u pitanju uticaji na kupovinu, izveštaj prikazuje značajne razlike u generacijama – milenijalcima su najvažnije cena i vrednost, dok funkcionalni i emotivni aspekt iskustva kupovine odlučuje kod kog brenda će nešto kupiti.
Za generaciju X, najvažnija je maksimalna vrednost za izdvojeni novac i oni očekuju i inovacije koje će im značajno olakšati njihov pre-zaposleni život. Za baby boomers-e, funkcionalnost je najvažniji aspekt koji odlučuje gde i kako će kupovati.
Potrošači od brendova danas očekuju mnogo više. Oni ne žele da budu pod uticajem drugih, irelevantne komunikacije i žele da se brendovi fokusiraju na pravu, ličnu komunikaciju kako bi ostvarili obostranu korist, navodi Eliot Klejton, potpredsednik Conversanta.
Evidentan je i trend kupovine širom različitih prodajnih kanala – većina potrošača (80%) kupuje na Internetu i čak 75% upoređuje cene proizvoda online. Tri četvrtine online kupovina odvija se kod brendova koji imaju implementiranu i isporuku, dok je tek polovina raspoložena za naručivanje online i preuzimanje u prodavnici.
Image credit: http://info.conversantmedia.eu
Podelite na

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *