Instagram kako pratiti haštgove

Praćenje haštegova: nova korisna opcija Instagrama

Podelite na

Instagram je uveo do sada sigurno najkorisniju opciju – korisnici ove društvene mreže mogu pratiti haštegove (eng. hashtags, ključne reči kojima korisnici opisuju teme svojih sadržaja), čime se otvaraju nove marketinške mogućnosti i sigurno veći doseg do korisnika.

U okviru ove mogućnosti, dovoljno je da korisnik klikne na hašteg i pritisne taster Follow koji će iskočiti na vrhu ekrana. Takođe, ukoliko su korisnici zainteresovani za slične ključne reči, dovoljno je da pritisnu Related. Nakon toga, najpopularnije fotografije i video klipovi naći će se u prikazima korisnika, kao i u slučaju Stories.

Ukoliko korisnik ima javni profil, svi će moći da vide koje haštegove prati – u slučaju zatvorenog profila, haštegovi su dostupni samo pratiocima.

Reklamiranje na Instagramu

Iz kompanije Facebook, u čijem vlasništvu je aplikacija Instagram navode da je ovo ogromna stvar za aplikaciju jer će korisnici na još jednostavniji način moći da prate svoja interesovanja, hobije i društvene aktivnosti.

Kada je u pitanju spam, protiv njega će se boriti kombinacijom automatskog i ručnog sistema obeležavanja neprikladnih sadržaja i blokiranjem njihovih autora.

 

Podelite na

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *