starbucks game of thrones

Starbucks u GoT-u: da li verujete u slučajnosti?

Podelite na

Ni ja. Potrošači su evoluirali odavno, i verujem da više ne veruju kako je ”visoki direktor kompanije za proizvodnju mobilnih telefona zaboravio najnoviji model u kafani, baš dan pred zvanično predstavljanje, ili da se šolja kafe slučajno pojavila u novoj epizodi popularne serije.

Kako god, svojevrsna oluja na društvenim medijima pomogla je Starbucksu koji je dobio procenjenih (i neverovatnih) 2,3 milijarde dolara besplatnog oglašavanja zahvaljujući grešci u ‘Igra prestola’.

Savremena šoljica za kafu uočena je tokom najnovije epizode serije “Igra prestola”. Kup nije bio iz Starbucksa, ali…

U nedelju, obožavaoci orlovskih očiju HBO-inog fantastičnog epa primetili su neštočemu tu nije bilo mesto za vreme gozbe. Fotografije i videozapisi ovog trenutka postali su virusni na društvenim medijima u roku od nekoliko sati nakon emitovanja emisije.

Oznaka je zbrkana u senci, ali mnogi fanovi su nagađali da je to ikona zelene sirene iz Starbucksa – a većina šala i rasprava odnosila se na lanac kafeterija iz Seattlea.

Od ponedeljka ujutro, to je bilo među 10 najpopularnijih tema na
Twitteru. Na Twitteru se takođe pojavljuje oznaka “Starkbucks”, koja je kimnula na neočekivano spajanje House Stark i lanca kafe iz Seattlea.

Stejsi Džons, izvršna direktorka marketinške firme Hollywood Branded, procenila je vrednost svih buzz-ova na 2,3 milijarde dolara.

U međuvremenu, platforma za analizu i praćenje društvenih medija Talkwalker u roku od 48 sati detektovala je više od 193.000 spominjanja koja su navela i Starbucks i “Game of Thrones”, ili varijaciju hashtaga serije, na Twitteru, društvenim forumima, blogovima i stranicama s vestima.

Podelite na

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *