Kako povisiti rangiranje na Google-u kupovinom SSL sertifikata

SSL sertifikat je jedan od faktora koji donosi bolje rangiranje u rezultatima pretraživanja - Google jednostavno voli sigurnije sajtove

Kako povisiti rangiranje na Google-u kupovinom SSL sertifikata
U avgustu 2014. godine kompanija Google je prvi put na svojoj konferenciji Google I/O predstavila HTTPS Everywhere inicijativu koja je osmišljena kako bi se podstaklo šire korišćenje HTTPS protokola i naglasio značaj bezbednosti na Internetu.

U okviru ove inicijative, prošle godine Google je zvanično HTTPS označio kao jedan od faktora rangiranja web sajtova u rezultatima pretraživanja, doduše slabijeg značaja koji se u početku odnosio na samo oko 1% sajtova u rezultatima. Ideja je da web postane sigurnije mesto omogućavanjem sigurnijih konekcija sa web serverima i maksimalne privatnosti online korisnika.

Međutim, gotovo svi stručnjaci slažu se da će značaj ovog faktora u budućnosti biti još veći i da će sajtovi koji instaliraju SSL sertifikate imati vidljivo više rangiranje u rezultatima pretrage.


Saznajte više: Šta je SSL sertifikat
Saznajte više: Vrste SSL sertifikata
Saznajte više: Kako da svoj sajt uspešno prebacite sa HTTP na HTTPS protokol
Saznajte više: Zašto je vašoj firmi potreban SSL sertifikat
Tehnicka podrška: Instalacija SSL sertifikata

Blog

Saveti, vesti i predlozi unapređenja internet poslovanja, kao i najbolje i najgore prakse upravljanja internet prisustvom u poslovnom okruženju.

podrska support

24/7 Kontakt centar za podršku

Pozovite nas da razgovaramo o vašim planovima da pokrenete svoj biznis na Internetu? Želite da napravite web shop? Pišete svoj blog o putovanjima? Napravite višejezičnu verziju svog sajta?

  065-32-66-669

  centar@bizniscentar.net