BiznisCentar na Facebooku Biznis Blog|Webmaster blog Webmaster Blog|srpska verzija Srbija
bizniscentar promocije Promocije | Popusti i akcije Korisnički servis
bizniscentar edukacija Edukacija bizniscentar partnerski program Partnerski program Korisnicki servis Kontakt centar
narucivanje SHOP

Proces izrade websajta

Dizajn i razvoj websajta predstavlja proces kreiranja kvalitetnih sadržaja za internet okruženje koji uključuje kreativnost, napredni nivo komunikacije i implementaciju najnovijih standarda i aplikacija.

Pozovite telefonom
023-236-210
Pošaljite pitanja
putem e-maila
Cilj razvoja websajtova za firme različitih veličina predstavlja kreiranje efikasnog i naprednog softverskog rešenja, u skladu sa zahtevima i marketing strategijama klijenta.
Naši dizajneri izgradiće kvalitetno prisustvo na Internetu firmama različitih veličina koristeći napredne i najnovije tehnike razvoja websajtova.

Proces dizajna i razvoja websajta sadrži sledeće korake:

Odluka o izradi web sajta

Prvo je potrebno da donesete odluku. Nekad i najteže, ali kada je u pitanju Internet i predstavljanje firme na Webu, postoji bezbroj primera kako su privrednici i kompanije profitirali aktivnim poslovanjem i investiranjem u online prisustvo.
Ukoliko smatrate da je izrada web sajta trošak ili unapred izgubljen novac, varate se i možda ne treba ni da pokrećete celokupan proces web dizajna. Ulaganje u Internet poslovanje i prisustvo na Webu nikako nije izgubljen novac, već investicija - ulaganje koje vam se može vratiti kroz 10x veći profit.

Prikupljanje informacija

Prvi korak u procesu dizajniranja uspešnog websajta predstavlja prikupljanje najvažnijih informacija. Za kreiranje izgleda i sadržaja websajta klijenta, mnoge karakteristike moramo uzeti u obzir.
Za nas, ovaj prvi korak predstavlja najvažniji deo procesa u okviru kojeg želimo da u potpunosti upoznamo firmu - klijenta. Želimo da saznamo čime se klijent bavi, poslovne ciljeve i snove i pronađemo način da pomognemo klijentu da ostvari željene ciljeve.
Naši menadžeri i dizajneri uputiće određeni broj pitanja kako bi upoznali sve sfere poslovanja firme i potrebe za vrstom kvalitetnog prisustva na Internetu.
Stvari koje želimo da saznamo o firmi:

 • Svrha kreiranja websajta. Koja je svrha kreiranja websajta? Da li želite da objavljujete informacije, predstavite svoje proizvode ili usluge, prodajete proizvode?
 • Ciljevi. Šta želite da izgradite pokretanjem websajta? Da li je krajnji cilj povećanje profita?
 • Ciljna grupa. Da li postoji specifična grupa potencijalnih klijenata - posetilaca websajta? Ko su potencijalni posetioci websajta? Kojim korisnicima su informacije namenjene? Koliko oni imaju godina, koja su im primanja, znanje i iskustvo korišćenja Weba...?
 • Sadržaj. Koji sadržaj sajta želi ciljna grupa posetilaca? Da li oni traže specifične informacije, informacije o proizvodima ili uslugama, žele da naručuju online?

Ciljevi razvoja web sajta mogu biti različiti:
 • predstavljanje asortimana proizvoda
 • predstavljanje novih proizvoda ili usluga
 • reklamiranje i objavljivanje specijalnih ponuda
 • povećanje profita
 • otvaranje novog marketinškog kanala
 • proširenje/selidba korisničke podrške u online svet
 • početak elektronske prodaje
 • reklamiranje na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Blog)
 • smanjenje ukupnih troškova poslovanja firme
 • izlazak na strana tržišta
 • predstavljanje investitorima
Potrebno je što preciznije definisati cilj/eve razvoja kvalitetnog prisustva na Internetu, kako bi finalni proizvod izgradnje web sajta bio što kvalitetniji.

Planiranje

Nakon prikupljanja informacija u prvom koraku, na redu je izrada plana razvoja websajta. Ovo je početna tačka razvoja mape sajta.
Mapa sajta predstavlja listu najvažnijih oblasti websajta, kao i pod-delove, ukoliko su potrebni. Ovaj dokument sadrži prikaz sadržaja za websajt i esencijalan je za razvoj konzistentnog, jednostavnog navigacionog sistema. Kada pripremate ovaj dokument, morate u mislima imati posetioce - korisnike sajta. Oni su ti koji će praktično iskoristiti ceo web sistem - navigaciju, dizajn i sadržaj - i pročitati željeni sadržaj ili kupiti proizvod. Dobar korisnički interfejs predstavlja jednostavnost navigacije na sajtu.
Tokom faze planiranja, web menadžer će odlučiti koje tehnologije će biti implementirane. Elementi kao što su interaktivni formulari, shopping karte, flash animacije, itd, delovi su koji se planiraju u ovoj fazi.

Dizajn websajta

Nakon prikupljanja informacija i planiranja, vreme je da dizajnirano websajt. Ono o čemu najviše razmišljamo je ciljna grupa posetilaca websajta klijenta - websajt za tinejdžere u potpunosti drugačije izgleda u odnosu na sajt za predstavljanje finansijskih usluga. U okviru ove faze, koriste se karakteristike brenda klijenta - uključivanje elemenata kao što je kompanijski logotip u cilju jačanja identiteta sajta.
Naši dizajneri kreiraju predlog dizajna - prototip konačnog izgleda koji klijenti ocenjuju na osnovu svojih zahteva. Ovo je obično .jpg slika koja predstavlja prikaz finalnog dizajna. Našim klijentima šaljemo e-mail obaveštenje o definisanju početnog dizajna koji mogu pogledati prijavljivanjem na zaštićeni deo našeg Biznis centra.
Dobićete uvid u celokupan proces razvoja websajta, što je naročito važno jer u toku samog procesa klijent može davati ideje i predlagati sadržaje.
U ovoj fazi, komunikacija između klijenta i web dizajnera je krucijalna za dolazak do konačnog rešenja koje će zadovoljiti želje i potrebe klijenta.
Ono što nas u potpunosti izdvaja od konkurencije je što razvijamo predloge dizajna dok klijent ne potvrdi da je upravo taj predlog konačan i u potpunosti zadovoljava zahteve.

Finalni razvoj websajta

Nakon dizajna websajta, vreme je da kreiramo "sve ispod haube". U okviru ovog koraka, web dizajneri Biznis centra preuzimaju individualne grafičke elemente iz predloga dizajna i koriste ih za kreiranje i programiranje aktuelnog, funkcionalnog websajta.
Prvo što se definiše je osnovni okvir celokupnog websajta, počev od početne stranice koja se koristi kao šablon za dalje kreiranje unutrašnjih stranica web sajta. Nakon kreiranja okvira sajta, kreira se navigaciona struktura websajta. Nakon kreiranja navigacije, preuzima se pripremljeni sadržaj od strane klijenta i implementira na sve stranice websajta, u predviđene oblasti websajta.
Tokom ove faze, implementiraju se i interaktivni formulari, flash animacije ili posebni sistemi za naručivanje koji se funkcionalno implementiraju tokom ove faze.
Takođe tokom ove faze, naši dizajneri će nastaviti da prikazuju klijentu sve faze razvoja elemenata i sadržaja na sajtu.
Sa tehničke strane, websajt mora da ima razumljiv razvoj vidljivih elemenata, uz korišćenje trenutnih web standarda koji omogućavaju maksimizaciju funkcionalnosti, kao i jednostavan pristup svim posetiocima.
U okviru ove faze, implementiraju se osnovni elementi SEO stručnjaka našeg Biznis centra u cilju optimizacije websajta za pretraživače.

Testiranje i predstavljanje finalnog proizvoda

U okviru ovog koraka, web dizajneri i menadžeri finalizuju detalje i testiraju celokupan websajt. Testiranje se odnosi na kompletnu funkcionalnost linkova, formulara, skripti, kao i testiranje kompatibilnosti (razlike između internet pregledača), omogućavajući da websajt bude optimizovan za prikaz u svim pregledačima i na svim grafičkim rezolucijama.
Nakon finalnog testiranja websajta, vreme je za testiranje websajta u web okruženju. Putem FTP protokola (File Transfer Protocol) celokupan websajt se postavlja na naš web server. Nakon postavljanja svih web datoteka na server, vrše se poslednja ispitivanja funkcionalnosti websajta.
Nakon postavljanja na Web, klijentu se prikazuje celokupan websajt, vrše se poslednje potrebne izmene pre zaključivanja ugovora sa klijentom. U ovom koraku, u okviru naših Web dizajn paketa, sadržaj websajta se prijavljuje pretraživačima u cilju što kvalitetnijeg rangiranja na pretraživačima.

Održavanje websajta

Nakon zaključenja ugovora, razvoj websajta klijenta ipak nije gotov. Jedan od načina da neprekidno privlačite nove posetioce je redovno objavljivanje novih sadržaja, tekstova ili predstavljanje novih proizvoda. Održavanje websajta u prvih 12 meseci nakon izrade websajta je besplatno, a zatim u okviru željenog paketa usluga nudimo svim klijentima jednostavno i efikasno održavanje web sadržaja. Ukoliko klijent želi samostalno da osvežava i dopunjuje svoje sadržaje, razvijamo i CMS (Content Management System) koji se može implementirati u okviru websajta klijenta. Ovo je ipak želja koja se mora utvrditi tokom faze planiranja. Uz pomoć CMS softvera, naši dizajneri će razviti softver koji će sadržati bazu podataka sa celokupnim sadržajim websajta klijenta. Sadržaji websajta koji sadrži CMS imaju mogućnost samostalne promene od strane vlasnika ili obučenog lica od strane naših menadžera. Klijent dobija pristup administrativnom delu u okviru kojeg može koristiti tekstualni editor (sličan Microsoft Word-u) uz pomoć kojeg može menjati sadržaje tekstova ili čak može dodavati web stranice i posebne sadržaje. Izbor vrste websajta zavisi od samog klijenta - neki klijenti žele potpunu podršku i održavanje sadržaja od strane iskusnih web menadžera, dok drugi žele da imaju potpunu kontrolu nad sadržajem svog websajta. U okviru naprednih usluga razvoja prisustva na Internetu, Economy Biznis centar nudi i napredne usluge: naprednu optimizaciju websajta za pretraživače, upravljanje reklamnim kampanjama na Internetu, reklamiranje na Facebook-u ili Twitter-u, razvoj blogova, foruma i eksternih aplikacija.

narucivanje
promotivna akcija promocije popusti

Promotivna akcija - 20% popusta u 2016. godini

Pripremili smo veliku promotivnu akciju i u okviru nje ponudićemo veliki broj naših proizvoda i usluga sa popustom od najmanje 20%

WEBMASTER MAGAZIN

Prijavite se kako biste dobijali najnovije informacije, vesti, studije slučaja i najave promocija BiznisCentra.
ili nas pratite:
BiznisCentar na Facebooku BiznisCentar na Twitteru BiznisCentar na Google+ BiznisCentar na Pinterestu

Kontaktirajte nas odmah

Odlučili ste se da pokrenete svoj websajt i želite maksimalno da iskoristite prednosti Internet poslovanja? Pozovite nas, daćemo Vam najbolje savete i preporučiti vam najefikasnije internet marketing strategije - naši stručnjaci su Vam na raspolaganju!

Pozovite 023-236-210 Pozovite Online operatera E-mailom centar@bizniscentar.net
Posetite Bizniscentar.net na portalu ShopMania website security

Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in /home/biznisce/public_html/stats/write_logs.php on line 37