Najnoviji članci na blogu

Absolut Vodka: mi nemamo šta da krijemo [VIDEO]

Objavio , dana 20 новембра, 2021 u kategoriji Marketing
Absolut ništa ne skriva

U marketingu, ali i svakodnevnom životu generalno pitamo se gde su granice ispod kojih se ne ide? Marketing je poslovna oblast koja sigurno ‘širi vidike’, ali da li i u ovom slučaju?

Jedan od poznatih brendova alkoholnih pića predstavio je film ‘The vodka with nothing to hide’ koji je prikazao koliko su transparentne stvari u Ahusu, Švedskoj do te mere, da su radnici firme potpuno nagi.

Kako bi u interesantnoj formi prikazali etiku brenda, u ovoj globalnoj kampanji Absoluta prikazano je 28 zaposlenih, uključujući i izvršnu direktorku, Anu Malmhejk, potpuno nago.

Izdvajajući proces destilacije bez ispuštanja CO2 Absolut Vodke, gledaoci mogu da pogledaju celokupan proces u prilično šaljivom tonu, dok je nagost zaposlenih iskorišćena kao metafora transparentnog proizvodnog procesa.

– Ponosni smo na visok kvalitet Vodke koju proizvodimo u Ahusu. Kontrolišemo svaki korak procesa i želeli smo o tome da ispričamo neobičnu priču. Naravno, kada ljudi dođu kod nas, normalno smo obučeni, izjavila je Ana Šreil, operativni menadžer kompanije.

Absolut-ova posvećenost unapređenju i transparentnosti seže još u godine osnivanja 1879. godine, kada je osnivač LO Smit toliko bio otvoren za ideje radnika, da su imali pravo da glasaju o svakoj odluci menadžmenta.