Redizajn sajta – kako da unapredite svoj web

U okviru projekta redizajna vašeg sajta, naš primarni fokus je unapređenje svih parametara vašeg sajta

Optimizacija sadržaja, reorganizacija strukture sajta, povećanje broja posetilaca, razvoj novih funkcionalnosti - samo su deo implementacija kojima razvijamo i unapređujemo sajtove naših klijenata

POZOVITE KORISNIČKI CENTAR
redizajn sajta
šta je redizajn sajta

Šta je redizajn sajta?

Redizajn sajta predstavlja detaljan proces preuređenja vaše internet lokacije i može da uključuje ažuriranje sadržaja, osvežavanja izgleda i reorganizaciju strukture sajta kako bi se dobile bolje performanse internet poslovanja.

Internet se konstantno menja, tehnologije napreduju i donose nove funkcionalnosti i online tržište i konkurencija podiže nivo poslovanja na viši nivo.

Zašto je pravo vreme za redizajn vašeg sajta

Razlozi zbog kojih je potreban redizajn sajta

Projekte redizajna sajtova mala i srednja preduzeća pokreću iz mnogih razloga i predstavljamo najvažnije od njih:

  • Rebrending ili repozicioniranje firme ili proizvoda
  • Predstavljanje novog proizvoda ili usluge
  • Sajt nije prilagođen mobilnim uređajima i responsive dizajnu
  • Potrebno je unapređenje CMS sistema za upravljanje sadržajima na sajtu
  • Implementacija novih tehnologija na samom sajtu
  • Unapređenje SEO-a i tehničkih performansi
  • Poboljšanje prodajnih karakteristika i izgradnja prodajnih (landing) stranica
profesionalni dizajn paketa izrade sajta

Proces redizajna sajta

Celokupan proces redizajna veb sajtova sastoji se iz četiri osnovne grupe analitike, razvojnih implementacija, dizajna i testiranja svih funkcionalnosti

analiza sajta pre početka redizajna samog veb sajta

Analiza sajta

Analizom vašeg sajta pokušaćemo da utvrdimo u kakvom stanju se nalazi vaš sajt, napravimo rendgenski snimak svi parametara sajta i analitiku sadržaja. Ovo je prvi korak prilikom redizajna sajta kojim otkrivamo polaznu tačku unapređenja

pisanje sadržaja u okviru seo strategije na sajtu

Razvoj SEO-a i osmišljavanje sadržaja

Efikasnom SEO strategijom definišu se i sadržaji na samom sajtu. Unapređenjem SEO parametara povećaćemo opšte zdravlje vašeg sajta i na osnovu redefinisane strukture, veza na sajtu, prodajnih (landing) stranica, razvijaćemo sadržaj za sajt

dizajniranje i razvoj funkcionalnosti na sajtu

Dizajniranje i razvoj

U skladu sa brending strategijom i marketinškim zahtevima klijenta, dizajniramo celokupan sajt. Razvijamo internet sistem koji će biti prilagođen mobilnim uređajima, izvršena optimizacija sajta prema parametrima brzog učitavanja i razvoj dodatnih funkcionalnosti.

testiranje dizajna i funkcionalnosti pre puštanja u rad na internet

Testiranje i puštanje u rad

Nakon uspešnog razvoja, pokrećemo testiranje veb sajta sa aspekta funkcionalnosti, optimizacije sadržaja i tehničkih parametara brzine učitavanja i dr. Posle završetka uspešne faze testiranja, sajt se pušta u rad i sve funkcionalnosti postaju aktivne na Internetu. Tada kreće promocija sadržaja.

Najčešća pitanja i odgovori – redizajn sajta

Pročitajte najčešća pitanja i odgovore koji objašnjavaju detaljnije procese i pojedinosti vezane za našu uslugu redizajna sajtova.

Koliko košta redizajn sajta?

Projektni redizajna sajta mogu da budu vrlo kompleksni. Prilikom rada na projektu, postavljaju se dva glavna zahteva: zadržati sve kvalitetne parametre koji su ostvareni i dobijeni radom na dosadašnjoj verziji sajta i razviti nove sadržaje i aplikacije sa maksimalnom optimizovanim performansama. Iz tog razloga, ne možemo napamet govoriti o cenama redizajna ili unapređenja sajtova, već predlog budžeta definišemo nakon urađene analize sajta i zahteva projekta klijenta.

Koliko traje redizajn sajta?

Od mesec dana do dve godine. Naravno, i na ovo pitanje je jako teško odgovoriti jer su svi projekti različiti. Trajanje projekta predlažemo u okviru predloga projekta sajta i ono zaista može da traje onoliko koliko je potrebno da se obezbedi maksimalno unapređenje. Takođe, vrlo je čest slučaj da unapređenje SEO parametara može da traje i mnogo duže od operativnog rada na projektu.

Koliko često je potrebno redizajnirati sajt?

U okviru članka na blogu Zašto je pravo vreme za redizajn vašeg sajta opisali smo najčešće razloge redizajna i unapređenja sajtova. Ipak, klijentima preporučujemo neprekidan rad na sajtovima i kontinuirano unapređenje funkcija i aplikacija, što se postiže danas sve popularnijim Agile metodama – ne čekate da prolaze godine i ništa ne menjate, već redovno u okviru manjih projekata poboljšavate i radite na sajtu. Iz našeg iskustva, danas su najčešći razlozi redizajna sajta optimizacija sajta za mobilne uređaje (eng. responsive design), SEO optimizacija i poboljšanje brzine učitavanja.

Da li redizajn sajta može da našteti optimizaciji sajta?

Da, ali prvi korak prilikom svakog redizajna je analiza sajta čiji je integralni deo ocena optimizovanosti sajta, analiza kvalitetnih povratnih linkova, analiza ključnih reči i dr.
U daleko većem broju slučajeva popravićemo sve tehničke parametre SEO-a koji donose loše korisničko iskustvo (prekinuti povratni linkovi, tehničke greške, nedostatak naslova, opisa i teksta, pogrešne ključne reči, loša optimizacija landing stranica i dr.)

Da li je potrebno da pređem na drugi hosting?

Kvalitet i brzina sajta zavise mnogo od hosting provajdera i analizom sajta utvrdićemo brzinu učitavanja vaših stranica.

Posle redizajna, da li možete da nastavite da nam održavate i unapređujete sajt?

Naravno, nakon uspešnog redizajna sajta svim klijentima, ukoliko se radi o projektu sajta, postoji opcija da nastavimo da unapređujemo sajt.

Posle redizajna, kakvu vrstu reklame preporučujete mom sajtu?

Nakon što je implementiran redizajn sajta i sve stvari dođu na svoje mesto što se tiče novih ili poboljšanih funkcija i sadržaja, da li ćete se reklamirati putem plaćenih ključnih reči, na Facebooku ili pokrenuti online oglasnu kampanju, zavisi najviše od vašeg marketing plana.
Već nekoliko puta spomenuta analiza sajta pokazaće vaš položaj na tržištu, analitiku vaše konkurencije, vaše šanse što se tiče prodora na tržištu i dr.