Specijalna promo akcija. Pokreni svoj sajt! Iskoristi do 31/01. Saznaj više!

Domeni – najbrža registracija i implementacija

Najveći izbor internet domena

U našoj ponudi nalaze se domaći (RS i SRB), međunarodni (COM, BIZ, ORG, INFO) i specijalizovani domeni (BLOG, BIKE, YOGA)

CENOVNIK DOMENA
drzavni internet domeni

Internet domeni po kategorijama

Ukoliko ste naš redovan korisnik, primetili ste da svakog meseca predstavljamo nove internet domene u našoj ponudi. Pored osnovnih domena (.com, .net, .org, .info i dr.) i državnih domena (.rs, .de, .ch i dr.), u cilju unapređenja domenskog internet prostora, poslednjih godina dobijamo tzv. generičke internet domene (gTLD).

Najnovije generičke domene grupisali smo u nekoliko kategorija, kako bi različiti korisnici imali pristup i jednostavniji odabir željenog domena.

Izdvajamo iz ponude domena

Pronađite i kupite željeni internet domen

registracija me domena promo

.ME

933,00
2.903,00

KUPI ODMAH
registracija biz domena promo

.BIZ

767,00
2.433,00

KUPI ODMAH
registracija co domena promo

.CO

782,00
3.963,00

KUPI ODMAH
registracija net domena promo

.NET

1.691,00
1.994,00

KUPI ODMAH
registracija online domena promo

.ONLINE

403,00
4.981,00

KUPI ODMAH
registracija shop domena promo

.SHOP

403,00
4.706,00

KUPI ODMAH
registracija store domena promo

.STORE

312,00
7.433,00

KUPI ODMAH
registracija pro domena promo

.PRO

479,00
2.448,00

KUPI ODMAH
transfer domena domaćih i međunarodnih

Transfer domena – preselite svoje domene u BiznisCentar

Specijalne cene transfera domena do 15. novembra

Preselite svoje COM, NET, ORG, ME, CO domene po specijalnim cenama

Saznajte više

Najčešća pitanja i odgovori – domeni

Pročitajte najčešća pitanja i odgovore koji objašnjavaju detaljnije procese i pojedinosti vezane za našu uslugu registracije internet domena.

Šta je domen?

Domen je skup karaktera koji vas predstavlja na Internetu, najjednostavnije rečeno. Web domen je URL ili adresa stranice na vebu koja zamenjuje određenu IP adresu (eng. Internet Protokol). Prevođenje IP adresa u imena domena omogućeno je razvojem i definisanjem DNS-a (eng. Domain Name System), najviše iz razloga jednostavnijeg pamćenja tekstualnih zapisa u odnosu na brojčane IP adrese.

Šta je naziv domena?

Naziv domena (ili samo domen) je naziv vašeg veb sajta. Naziv domena je skup karaktera koji dolazi nakon @ u adresama e-pošte ili nakon www u veb adresama. Ukoliko neko želi da poseti vaš sajt, jednostavno ćete dati naziv vašeg domena.

Kako izgleda i koliko traje kupovina domena?

U slučaju da je željeni naziv internet domena slobodan, proces zakupa ili kupovine domena veoma je jednostavan. Nakon potvrde o dostupnosti naziva domena, putem naše prodajne službe primićete e-poštom narudžbenicu sa uputstvima za plaćanje. Odmah nakon uplate na naš poslovni račun, vršimo registraciju internet domena. Kupovina domena traje veoma kratko, nakon uplate od strane klijenta.

Koja je razlika između domena i hostinga?

Kao što smo napisali, domen je skup karaktera koji definiše vaš sajt, a hosting ili web hosting je prostor na veb serveru u okviru koga postavljate datoteke vašeg sajta. Domen i web hosting su, praktično, dve različite usluge, ali da biste imali aktivan sajt na Internetu, morate da imate zakupljeno i jedno i drugo.

Kako zakupiti domen?

Kao što smo opisali, proces zakupa ili kupovine veoma je jednostavan. Vremensko trajanje zakupa domena može da iznosi 1 – 10 godina u većini slučajeva, dok kod nekih domena maksimalno trajanje zakupa može da iznosi 1 – 5 godina.

Da li postoje besplatni domeni za sajt?

Da, postoje u opticaju i besplatni domeni, ali ih ne preporučujemo s obzirom da su top-level ili specijalni nazivi domena najbolji način da brendirate i promovišete svoje poslovanje na Internetu.

Koliko košta domen?

Različiti internet domeni imaju različite cene, u zavisnosti od popularnosti, geografske lokacije ili marketinških potencijala. Sve cene domena koje imamo u ponudi možete pogledati na ovoj stranici.

Da li se koriste sajtovi sa SRB domenom?

Naravno, ali ne u tolikom obimu kao u slučaju latiničnih naziva domena, iz jednostavnog razloga veće zastupljenosti latinice u svetu. U našoj ponudi imamo SRB domene i ukoliko registrujete RS domen, preporučujemo da zakupite i njegovu ćiriličnu SRB verziju.

Da li se razlikuje kupovina domena u Srbiji i u inostranstvu?

Ukoliko mislite na to, da li će postojati razlike ukoliko registrujete naziv domena u Srbiji, naravno da ne. Registracija domena vrši se putem ovlašćenih internet registara.

Koja je najjeftinija registracija domena?

Ukoliko ste zainteresovani za pregled cena pojedinačnih domena, cene domena kreću od npr. 650,00 din/godišnje za .IN.RS domen, a neki internet domeni koštaju i nekoliko stotina dinara u prvoj godini zakupa, u okviru određenih pojedinačnih promotivnih akcija.

Kako povezati domen sa hostingom?

Zakupom domena i hostinga naši inženjeri će povezati internet domen sa našim serverom i omogućiti korišćenje zakupljenog web hosting prostora. Povezivanje domena i hostinga jednostavno se vrši unošenjem DNS parametara veb servera prilikom registracije željenog internet domena.

Želim da otkupim jedan domen. Kako da saznam ko je vlasnik domena?

Podaci o svim vlasnicima internet domena snimaju se u najvećoj WHOIS bazi podataka o domenima. Pretragom ove baze možete doći do najosnovnijih podataka o registraciji, dok kod većine svetskih registara nije moguće pronaći podatke o vlasništvu, s obzirom na zaštitu ličnih podataka vlasnika domena. U Biznis Centru takođe štitimo podatke o vlasnicima internet domena i samom registracijom postavljamo WHOIS zaštitu registracije određenog domena.