Izrada web sajta – Gradimo dobre sajtove

Izrada web sajtova koji podržavaju celokupno poslovanje i grade prepoznatljivost na Internetu

Dizajniramo i osmišljavamo izradu web sajta koja se u potpunosti uklapaju u digitalnu marketing strategiju, ciljeve poslovanja kojima teže i odnosima sa njihovim kupcima i korisnicima.

POZOVITE KORISNIČKI CENTAR
izrada web sajta
profesionalni dizajn paketa izrade sajta

Zašto je važna kvalitetna izrada vašeg sajta

U okviru paketa izgradićemo najefikasniji dizajn prilagođen strategiji vaše firme, u skladu sa poslednjim web dizajn trendovima i osmišljen za korišćenje u budućim marketing akcijama.

Osnova izgradnje kvalitetnog sajta je dizajn u skladu sa brendom firme i karakteristikama marketing strategije. Pre 20 godina, dizajn sajta je bio najvažnija aktivnost izgradnje web prisustva, ali ubrzanjem tehnologija i konstantnim povećanjem nivoa korišćenja na mobilnim uređajima, dizajn se pretvorio u optimizaciju elemenata na samom sajtu.

Proces izrade sajta

Proces izrade sajtova sastoji se iz nekoliko važnih koraka:

Planiranje sajta

Sigurno najvažniji korak celokupnog procesa i, u zavisnosti od projekta, dešava se da je nekad duži od ostalih koraka jer je potrebno napisati Predlog projekta izrade sajta koji obuhvata više delova. Tokom ovog dela procesa potrebno je ostvariti sveobuhvatnu, konzistentnu i iskrenu komunikaciju sa klijentom. Prva i najvažnija stvar koju moramo da definišemo je cilj izrade sajta – da li je to uvođenje još jednog marketinškog kanala u poslovanje klijenta, povećanje prodaje putem web shopa ili kao osnova za dalje marketing strategije. Na osnovu toga, definišemo da li će biti korporativni sajt, internet prodavnica, blog, katalog proizvoda, informativni portal ili neka druga vrsta sajta. U okviru ovog dela, želimo da saznamo što više o naručiocu posla – kakva firma/projekat je u pitanju, glavne karakteristike firme i sve o njenim proizvodima/uslugama, ali i o glavnim konkurentima, kako bismo pre početka izrade projekta izvršili analizu koja nam kasnije pomaže prilikom izrade Plana optimizacije sajta, takoreći, sve što nam može pomoći u izradi kvalitetnog predstavljanja firme na webu.

Plan dizajna sajta

Pre početka izrade predloga dizajna sajta, Naručilac je u obavezi da potvrdi da prihvata Predlog projekta izrade sajta. Ova faza projekta predstavlja implementaciju svih delova iz faze planiranja u realnost, u dizajnerskom smislu. Napravićemo predlog izgleda početne stranice, kao i svih različitih unutrašnjih stranica. Struktura sajta je veoma bitna, brending firme i zvanične boje i logotipi još bitniji, kako bi se obezbedilo uklapanje projekta u celokupan marketing plan firme/pojedinca. Predlog dizajna sajta postavlja se na server / šalje se naručiocu i zajedno se definiše sa klijentom kako bismo došli do krajnjeg rešenja predloga izgleda sajta. Ukoliko se definiše i prihvati osnovni izgled sajta, kasnije modifikacije razvijaju se u skladu sa Projektom (izuzetak je ugradnja dodatnih funkcionalnosti u npr. CMS).

Razvoj i izgradnja sastavnih delova sajta

Krećemo u izradu sajta. Priprema osnovnih funkcionalnosti, sadržaja prema osnovnom projektu izrade sajta.

Implementacija CMS-a i ugradnja dizajn karakteristika

Razvoj predstavlja dosta programerskog posla, kao i ugradnje sadržaja. U ovoj fazi organizujemo strateški pristup razvoju organizovanog programskog koda koji upravlja sadržajem, a zatim i izgradnji veza između unutrašnjeg koda i elemenata dizajna. Pošto u našem radu obično koristimo WordPress sistem za upravljanje sadržajima, celokupan proces objedinjen je funkcijama samog CMS-a. Definišemo poseban dizajn za različite stranice sajta, ukoliko je to potrebno (npr. početna stranica se razlikuje od stranice „Proizvodi“, ili npr. od bloga). Trudimo se da svaki klijent dobije sopstvenu, jedinstvenu temu i originalan, optimizovan dizajn.

Optimizacija sajta i sadržaja

Nakon što smo popunili sajt sadržajem, krećemo u finalno podešavanje i to je faza koja se naziva optimizacija sajta za pretraživače (SEO). SEO je u današnje vreme jedna od najbitnijih faza nakon izrade sajta jer ovim tehnikama pripremamo sajt da bude što kvalitetnije rangiran na pretraživačima. Ovo je samo osnovna optimizacija stranica koje će biti postavljene na server i SEO je proces koji se mora nastaviti i nakon završetka izrade sajta, ukoliko naručilac želi da ostvari značajne rezultate sa svojim projektom.

Testiranje i dokumentovanje procesa

Kada su stranice optimizovane za pretraživače, izvršićemo konačna testiranja: da li su stranice optimizovane za mobilne telefone, kolika je brzina učitavanja stranica, da li su stranice optimozovane prema W3C standardu, testiranje svih veza na sajtu, prilagodljivost različitim internet pregledačima i dr. Na osnovu projekta izrade sajta i u skladu sa izvršenim tehničkim poslovima i zadacima, implementaciji korisničkog sadržaja i optimizaciji za pretraživače, dopunjujemo zvaničan dokument koji će, prema Ugovoru, biti u vlasništvu naručioca.

Objavljivanje na Internetu i priprema za dalje web strategije

Nakon uspešnih testiranja i eventualnih unapređenja nekih karakteristika i dopune sadržaja, celokupan projekat postavljamo na web server kako bi bio vidljiv svim posetiocima na Internetu. Posle postavljanja na server, još jednom vršimo celokupna testiranja funkcionalnosti i sadržaja. Kada je u pitanju projekat izrade sajta, ovo nije kraj posla, već početak uspešnog prisustva na Internetu. Da upotrebimo jednu jezičku paralelu, ako ste kupili nov automobil, on neće biti maksimalno iskorišćen ukoliko mu ne sipate kvalitetno gorivo (reklama na Internetu), ne perete ga u perionici da blista (održavanje sajta) i ne vozite ga na veliki i mali servis (instalacija i implementacija dodataka).

Cena izrade web sajta

U okviru paketa izrade web sajtova uključeno je:

  • Izrada celokupne internet strategije poslovnog nastupa
  • Originalan dizajn sa karakteristikama brenda
  • Uključena registracija .COM ili .RS domena
  • Uključen WP5 web hosting paket
  • Neograničen broj naloga e-pošte
  • WordPress sajtovi – najbolje rešenje za izgradnju dobrog sajta
  • Optimizacija sadržaja za mobilne uređaje
  • SEO optimizacija za pretraživače celokupnog sadržaja
  • Predlog strategije društvenih mreža

Cena izrade web sajta, u zavisnosti od vrste i karakteristika web projekta, kreće od 299 EUR (plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti).

cena izrade sajta

Dodatne usluge uz naše web dizajn pakete

Predstavljamo vam dodatne usluge naše digitalne marketing agencije koje značajno unapređuju poslovanje na Internetu i donose profit vašoj preduzetničkoj priči

dodatne usluge redizajn sajta

Redizajn sajta

Ukoliko već imate sajt i niste zadovoljni njegovim performansama, sadržajem ili profitom koji donosi, pokrenućemo projekat redizajniranja vašeg Internet marketinga.

dodatne usluge analiza sajta

Analiza sajta

Pre započinjanja rada na nekom od Internet projekata, vršimo analize sajtova koje su od ključne važnosti za dalje unapređenje poslovanja na Internetu i proces digitalizacije poslovanja kompanija.

google oglašavanje

Google oglašavanje

Jedna od najefikasnijih strategija povećanja broja posetilaca na sajtu je oglašavanje na Google pretraživaču, tačnije zakup željenih ključnih reči vezanih za određeno poslovanje klijenta.

dodatne usluge održavanje sajtova

Održavanje sajtova

Nakon uspešnog završenog projekta dizajna ili redizajna sajtova, sa našim klijentima nastavljamo uspešno partnerstvo i rad na njihovom unapređenju sajtova.

integrisane kampanje na internetu

Integrisane kampanje

Da li vašoj firmi nedostaje iskusan digitalni marketing menadžer koji bi upravljao svim vašim oglasnim kampanjama na Internetu?

dodatne usluge društvene mreže

Društvene mreže

Vođenje profila, optimizacija poslovnih stranica, oglašavanje na popularnim društvenim mrežama samo su neke od usluga za naše klijente.

zaglavlje veb-sajta

Osnovni elementi zaglavlja veb-sajta

Prilikom izrade i dizajniranja sajta, posebnu pažnju treba da poklonimo izgledu zaglavlja.

Pročitajte više ↗


podnožje sajta

Podnožje sajta: važan deo organizacije

Podnožje sajta je potrebno pažljivo i detaljno organizovati kako bismo upotpunili organizaciju sajta.

Pročitajte više ↗

Najčešća pitanja i odgovori – Izrada web sajta

Pročitajte najčešća pitanja i odgovore koji objašnjavaju detaljnije procese i pojedinosti vezane za našu uslugu izrade sajtova.

Koliko vam je potrebno vremena za izradu sajta?

Vreme potrebno za izradu sajta zavisi od vrste, sadržaja i karakteristika samog sajta koje ćemo implementirati u okviru njega. Ono što je sigurno je, da razvijamo i gradimo sajtove svih veličina i namena, od prezentacionih, osnovnih sajtova preko ozbiljnih korporativnih do ogromnih internet prodavnica.

Da li će moj sajt biti vidljiv na mobilnim telefonima?

Apsolutno. Optimizacija sajta za mobilne uređaje jedna od najvažnijih tehničkih specifičnosti sajta koja poboljšava korisničko iskustvo i unapređuje poziciju na pretraživačima.

Da li ću moći samostalno da postavljam fotografije na moj sajt?

Apsolutno. Platforma na kojoj gradimo sajtove naših klijenata je WordPress, nekoliko godina unazad najbolji sistem za upravljanje sadržajima sajtova. Nakon izrade sajta, održaćemo vam kratku edukaciju na koji način ćete samostalno kreirati sadržaje na svom sajtu. Ipak, s obzirom na kompleksnost i potrebno znanje u okviru procesa upravljanja sadržajima na Internetu, preporučujemo vam da nastavimo saradnju i održavamo i unapređujemo vaše sadržaje kako bi oni bili efektivni i optimizovani kako za posetioce, tako i za pretraživače.

Da li uz izradu dizajna osmišljavate i tekstove na sajtu?

U zavisnosti od tematike sajta, većinu sadržaja pripremamo i osmišljavamo za klijenta, uz dobijene smernice, tekstove i sadržaje od marketing službe ili vlasnika sajta kada je to neophodno (specijalizovani, naučni, medicinski i dr. tekstovi). Projekat izrade sajta podrazumeva definisanje i osmišljavanje svih tekstova na predviđenim stranicama.

Da li odobravate plaćanje na rate?

Da, svi naši klijenti plaćaju u okviru dve identične rate – 50% iznosa klijenti plaćaju nakon njihovog odobravanja početnog predloga dizajna, dok preostali iznos od 50% plaća se 30 dana nakon odobravanja.

Da li održavate sajtove nakon izrade?

Apsolutno. U skladu sa dogovorenim uslugama koje ćemo nastaviti da vršimo za klijenta u okviru njegovih web resursa na Internetu, vršimo održavanje i istovremeno unapređenje stranica, aplikacija, kreativno pisanje i osmišljavanje blogova, vođenje Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter profila, upravljanje Google oglašavanjem i integracija i vođenje integrisanih marketing kampanja na Internetu.

Već imam sajt, da li radite samo doradu?

Naravno, nakon što nas upoznate sa vašim marketing planom i potrebama što se tiče dodatnog sadržaja na sajtu, definišemo potrebne radove na samom sajtu. U okviru naše ponude, izdvajamo i redizajn sajta, namenjen svim klijentima koji unapređuju svoje web resurse.