Transfer domena

Preselite vaše domene u Biznis Centar. Brzo, jednostavno i efikasno – u tri koraka. Specijalna ponuda transfera domena, uz popuste i do 20%

POKRENI TRANSFER DOMENA
transfer domena
prvi korak transfera domena u biznis centar

Zatražite EPP kod

Autorizacioni (EPP) kod zatražite od trenutnog, uskoro bivšeg, domen provajdera.
drugi korak transfera domena u biznis centar

Popunite formular

Na našem sajtu popunite web formular za pokretanje transfera domena.
treći korak transfera domena u biznis centar

Potvrdite transfer

Unesite autorizacioni EPP kod i potvrdite transfer domena.
zašto da izvršite transfer domena u biznis centar

Zašto da preselite domen u Biznis Centar

Ukoliko ste već naš postojeći korisnik, transferom domena napravićete centralno mesto za sve svoje internet resurse.

Uz pomoć samo nekoliko koraka, vaši internet domeni, bez obzira da li su domaći ili međunarodni, biće prebačeni i aktivni u najkraćem mogućem roku. Ukoliko imate dodatnih pitanja, naša Korisnička služba na raspolaganju Vam je 24 sata, 7 dana u nedelji.

Proces transfera domena potpuno je besplatan, dok korisnici plaćaju samo troškove obnove internet domena.

Najčešća pitanja i odgovori – transfer domena

Pročitajte najčešća pitanja i odgovore koji objašnjavaju detaljnije procese i pojedinosti vezane za našu uslugu transfera domena.

Šta je transfer domena?

Ime domena je skup karaktera koji označava vaš sajt i locirano je u adresnom polju internet pregledača. Svako ime domena zakupljuje se kod određenog domen provajdera / registara domena. Razlozi selidbe / transfera domena mogu biti različiti i najčešće se odnose na nižu cenu produženja domena (na našem sajtu možete pronaći redovne Promotivne akcije sa popustima i do 60% kada su u pitanju registracije domena), efikasnije upravljanje domenom ili jednostavno, zbog objedinjavanja internet usluga ili vezivanja sa hosting paketom, kako je kod nas često slučaj.

Šta je potrebno da bi se izvršio transfer domena?

Uprkos popularnom verovanju, transfer domena je brz i jednostavan proces koji se završava za nekoliko dana. Najvažnije što nam je potrebno je autorizacioni (EPP) kod koji dobijate od trenutnog/dosadašnjeg domen provajdera. Ono što vam savetujemo da izvršite pre početka transfera domena je backup (definisanje rezervne verzije) sajta, čak i ukoliko ne selite i celokupan hosting/sajt kod nas. Nakon što nam dostavite autorizacioni kod, završićemo proces transfera domena. Ukupno trajanje transfera je 5-7 dana.

Da li je transfer domena besplatan?

Da. Transfer domena u potpunosti je besplatan, a korisnik plaća samo troškove produženja internet domena po važećem cenovniku internet domena Biznis Centra.

Ukoliko nisam zadovoljan nekim provajderom, da mogu da pokrenem transfer kod vas, odmah nakon registracije?

Po pravilima ICANN-a, svetske organizacije za upravljanje internet domenima, 60 dana nakon registracije ili bilo kakve izmene podataka o domenu, transfer domena ne može biti pokrenut. Odmah nakon isteka 60 dana, transfer domena se normalno obavlja.

Da li transfer domena može negativno da utiče na rangiranje na pretraživačima?

Može, ali kada izvršite transfer prema pravilima kako smo naveli, transfer domena ne može nikako da našteti ili negativno da utiče na poziciju sajta na pretraživačima.

Da li omogućavate transfer RS domena?

Da, postoje u opticaju i besplatni domeni, ali ih ne preporučujemo s obzirom da su top-level ili specijalni nazivi domena najbolji način da brendirate i promovišete svoje poslovanje na Internetu.

Koliko košta domen?

Naravno, kod nas možete preseliti svoj domaći RS domen, po identičnim pravilima kao i za međunarodne TLD domene, kako smo naveli.