Marketing kroz sadržaj

Marketing kroz sadržaj predstavlja jednu od najkorišćenijih strategija u današnjem svetu internet poslovanja i unapređuje sve marketing analitike

Ukoliko vam je potrebna strategija i implementacija različitih sadržaja za vaš sajt, portal ili blog, pozovite nas kako bismo pristupili razvoju i unapredili vaše web resurse.

POŠALJITE UPIT

Šta je marketing kroz sadržaj?

Marketing kroz sadržaj (neko koristi izraze sadržajni marketing, marketing sadržaja, eng. content marketing) predstavlja svaki proces osmišljavanja, kreiranja, deljenja i objavljivanja sadržaja putem kanala kao što su sajtovi, društvene mreže, blogovi, video-portali, podkasti i dr.

Marketing kroz sadržaj predstavlja kompleksan proces razvoja i implementacije različitih sadržaja na našem sajtu kako bi se povećala svest o brendu, prodaja, lojalnost vaših kupaca i da biste doprli do svoje ciljne publike.

Cilj marketinga kroz sadržaj

Kada zakupite reklamu na nekoj televiziji, kupujete pažnju gledalaca ciljne grupe određenih televizijskih gledalaca koju je ova TV stanica izgradila. Kada je u pitanju marketing kroz sadržaj, marketing stručnjaci sami grade svoju ciljanu publiku time što postaju objavljivači različitih sadržaja na Internetu.
Praktično, ukoliko naš BiznisCentar nudi usluge izrade i optimizacije sajtova, sadržaje na našem blogu pratiće vlasnici sajtova, internet menadžeri, social media menadžeri, SEO menadžeri i svi oni kojima je cilj da unapređuju svoje internet resurse.


Korist od marketinga kroz sadržaj

Kada su u pitanju benefiti strategija razvoja marketinga kroz različite sadržaje, oni su ogromni. Marketing kroz sadržaj:

  • poboljšava rangiranje vaših stranica na Internetu
  • unapređuje SEO optimizaciju
  • poboljšava stope konverzije
  • snižava troškove za marketing i povećava prodajne rezultate
  • povećava broj posetilaca vašeg sajta, kanala na društvenim mrežama, video-kanala, itd.
  • prikazuje merljive rezultate i unapređuje analitiku vaših web resursa

Tipovi i vrste marketinga kroz sadržaj

Koliko je važno da osmislite i razvijete kvalitetan sadržaj putem kojeg ćete se reklamirati, toliko je važno i da izaberete marketing kanale putem kojih ćete plasirati svoje sadržaje.

Primer #1 marketinga kroz sadržaj

Gotovo svake godine pre dolaska letnje sezone na različitim portalima, news sajtovima i blogovima možemo videti sadržaje koji upozoravaju o štetnosti dugog izlaganja Suncu, objavljuju savete i preporuke lekara, i dr.

U okviru svakog ovog članka, možete da pronađete izdvojen proizvod ili grupu proizvoda koje lekari ili pisci članka preporučuju. Ovo je klasičan primer marketinga kroz sadržaj – kompanije za prodaju kozmetičkih preparata će na ovaj način pokušati da pospeše prodaju svojih proizvoda.

Napišete kvalitetan tekst, optimizujete ga za definisane ključne reči, napravite analizu sajtova na kojima biste mogli da objavite kao sponzorisani sadržaj, objavite i pratite analitiku objave.


Primer #2 marketinga kroz sadržaj

Jedna od najpopularnijih vrsta kanala na video portalima sigurno su recepti, a neka istraživanja govore da svaki drugi korisnik Interneta u svetu mesečno odgleda najmanje jedan video-recept.

Kompanije za proizvodnju hrane prepoznale su značaj marketinga kroz sadržaj i video-marketinga i veoma uspešno osmišljavaju i plasiraju recepte u formi video-klipova. Npr, neke naše domaće kompanije objavljuju recepte za ukusne kolače i u okviru njega, plasiraju reklamu za svoj šećer u prahu. Popularna italijanska kompanija za proizvodnju testenine promoviše recepte (naravno) italijanske kuhinje.

Postoji ogroman broj primera prehrambenih kompanija i korišćenja video-klipova u okviru ove vrste marketinga.


Originalan sadržaj – krvotok vašeg sajta

Kreiranjem originalnog sadržaja unapredićete svoje SEO strategije, izgraditi autoritet i poboljšati prodaju svojih usluga

Pročitajte više ↗


pisanje tekstova za sajt

Pisanje za posetioce, sa mislima na pretraživače

Priprema i pisanje tekstualnih sadržaja za veb-sajt predstavlja kompleksan proces u okviru koga se vrši optimizacija tekstova kako za posetioce, tako i za pretraživače.

Pročitajte više ↗


evergreen content

Šta je evergreen content (sadržaj)?

Evergreen content predstavlja sadržaj namenjen veb-sajtovima koji dugo ostaje aktuelan nakon objavljivanja.

Pročitajte više ↗


infografika

Zašto je infografika efikasno oružje digitalnog marketinga

Postoji mnogo razloga zašto bi trebalo da kreirate infografike digitalnog marketinga da biste je ugradili u svoju onlajn strategiju

Pročitajte više ↗