Najnoviji članci na blogu

Bajden pobeđuje Trampa, kaže Google

Objavio , dana 22 новембра, 2021 u kategoriji Internet poslovanje, Marketing
tramp džo bajden

Posle dugog niza meseci tokom kojih su Bajden i Tramp bili poravnati kada je u pitanju SEO vidljivost, Bajden je sada daleko ispred Trampa

Ostalo je veoma malo do američkih predsedničkih izbora na kojem će stanovnici Sjedinjenih država birati između dva kandidata, Džozefa Bajdena i Donalda Trampa i najnovije istraživanje pokazuje da se demokratski kandidat pozicionirao iznad Republikanca kada je u pitanju optimizacija sajta.

Iako je web lokacija Bajdena uredno organizovana po političkim temama, Trampova web lokacija sastoji se uglavnom od događaja, promocija i nekoliko kratkih članaka na blogu.

Prisetimo se 2016. godine kada su sve ankete govorile da će Klintonova odneti pobedu ispred kontroverznog milijardera, ali su SEO analitike pokazivale drugačije raspoloženje birača.

Predlažemo da pročitate: Bajden, Tramp i kampanje na Internetu

americki izbori donald tramp i dzo bajden

Ove godine, Džo Bajden ima jasnu prednost u odnosu na dosadašnjeg predsednika, govore ankete svih najvećih instituta, ali istraživanje Searchmetrics-a u kojem je kao uzorak korišćeno preko milion top rezultata pretraživanja Google-a, govore da je trka ipak neizvesnija nego što se misli.

Prema najvažnijim rezultatima pretraživanja, bitka za SEO vidljivost između Trampa i Bajden bila je veoma neizvesna tokom cele godine, s tim da je Republikanac bio nešto popularniji.

Predlažemo da pročitate: Kada Najki poziva na glasanje

Situacija se promenila krajem septembra, kada je Trampov sajt značajno opao u domenu vidljivosti i pao sa prve stranice rezultata pretraživanja kada su u pitanju mnoge teme.

Zatim, 4. oktobra Bajden izvlači svog “keca iz rukava“ i postavlja na svoj sajt Trampov kalkulator poreza – posetioci su mogli da upišu koliko su poreza platili od 2017. godine, a koliko je platio američki predsednik Tramp, što iznosi samo neverovatnih 750 $, kako je objavio New York Times.

Zbog aktivnosti bivšeg predsednika Baraka Obame, porasla je i vidljivost sajta Bajdena kada su u pitanju tradicionalno prepoznatljive ključne reči demokrata, “obama care”, “gun control” i dr.