Najnoviji članci na blogu

Crna svadba, Novak Đoković i nove mere: najtraženiji pojmovi na Google-u

Objavio , dana 23 децембра, 2021 u kategoriji Internet poslovanje
pretraga interneta

Čuveni pevači Marinko Rokvić i Đorđe Balašević, koji su ove godine preminuli, takođe su u top pet pojmova koji su pretraživani na Guglu u Srbiji

Kompanija Google tradicionalno je objavila listu najpretraživanijih pojmova koji su bili u centru pažnju srpskih korisnika u 2021. godini. Na listi su i sportisti koje smo najviše „guglali“ ove godine, ali i najpretraživaniji televizijski program.

Nove epidemijske mere, kao i prijava za dobijanje 30 evra, najviše su interesovale građane Srbije u 2021. godine, sudeći prema Guglovoj tek objavljenoj listi, dok se pojam Krizni štab nalazi na trećem mestu.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji

 1. Prijava za 30 evra
 2. Marinko Rokvić
 3. Đorđe Balašević
 4. Krizni štab
 5. Popcat
 6. Novak Đoković
 7. NBA
 8. Crna svadba
 9. Euro 2020

Kada je reč o televizijskom sadržaju, Gugl je u tu kategoriju uvrstio serijski i rijaliti program koji je najviše zanimao naše građane.

Serije „Crna svadba“, emitovana na RTS, zauzela je prvo mesto u pretraživanju u Srbiji u 2021. godine, dok su serije „Kalkanski krugovi“ i „Tajne vinove loze“, takođe, prikaze na RTS-u zauzele četvrto, odnosno peto mesto.

Najpretraživanije TV serije i rijaliti programi

 1. Crna svadba
 2. Zadruga 5
 3. Squid Game
 4. Kalkanski krugovi
 5. Tajna vinove loze
 6. Pokucaj na moja vrata
 7. Ginny and Georgia
 8. Pevačica
 9. Jedini izlaz
 10. Vreme zla

Na drugom mestu u ovom delu liste je Zadruga 5, dok je južnokorejska Netfliksova serija Squid Game, planetarno popularna, na trećem mestu.

Prvi na Guglovoj listi u kategoriji sportista i sportiskinja je teniser Novak Đoković, zatim sledi olimpijska šampionka Milica Mandić, dok je na trećem mestu danski fudbaler Kristijan Erikson.

Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje

 1. Novak Đoković
 2. Milica Mandić
 3. Kristijan Eriksen
 4. Rafael Nadal
 5. Tijana Bošković
 6. Ivana Španović
 7. Rodžer Federer
 8. Jovana Preković
 9. Stefanos Tsitsipas
 10. Aleksandar Mitrović

Od srpskih sportista u prvih deset najpretraživanijih na Guglu u Srbiji ove godine su i odbojkašica Tijana Bošković (peto mesto), atletičarka Ivana Španović (šesto), zlatna karatiskinja Jovana Preković (osmo) i fudbaler Aleksandar Mitrović (deseto).