Najnoviji članci na blogu

Da li ste pripremili svoj sajt za 2020?

Objavio , dana новембар 20, 2021 u kategoriji Uncategorized, Web dizajn
priprema sajta za novu sezonu

Polako ulazimo u 2020. godinu, odlažemo početke dijeta za naredne ponedeljke i nikako da krenemo punom parom sa poslom u ovoj godini. Kada se sve sabere, nije loše iskoristiti ovaj period da se pozabavite svojim internet sajtovima

I dok zapadni svet beleži ogromne posećenosti svojih web sajtova pred Božić, u Srbiji se početkom januara beleži drastičan pad poseta koji traje do 20. januara pa je upravo ovaj period idealan za vlasnike malih i srednjih preduzeća / marketing menadžere da obrate pažnju i na svoje internet prodajne kanale.

Evo nekoliko predloga kojim oblastima da se pozabavite:

Internet analitika sajta

Ono što je najbitnije iz prošle godine – to su statistike posećenosti. Pogledajte najvažnije parametre koji se odnose na operativnu posećenost vašeg sajta (broj posetilaca, najposećenije stranice i najtraženije ključne reči putem kojih su posetioci dolazili na sajt). Naravno, svima preporučujemo implementaciju Google Analytics paketa, a ukoliko nemate pristup, zatražite od svog webmastera ili osobe zadužene za upravljanje sajtom, da zajedno analizirate “situaciju“.

primer google analytics statistika

Napravite “rendgenski snimak“ sajta i, ukoliko niste predvideli svojim planom za 2020. godinu, definišite internet strategije i upravljanje sajtom u narednom periodu. Proverite sadržaje stranica jer je kvalitetno upravljanje sajtom najvažnije za prodaju vaših proizvoda i usluga – potencijalni klijenti jednostavno ne opraštaju greške na sajtovima.

Unapredi sajt – zakupite web dizajn paket po specijalnim cenama

Analitika društvenih mreža

Prošlu godinu, kao i onu prethodnu obeležio je Instagram i preporučujemo da uložite svoje vreme u analizu svog naloga na ovoj društvenoj mreži, pogledate šta radi konkurencija i, ono što je najvažnije, kako da povećate broj svojih pratilaca. Facebook i dalje stoji na stabilnim nogama i slobodno analizirajte kontakte i pratioce na ovoj društvenoj mreži. LinkedIn ostaje odlična platforma za upravljanje profesionalnim kontaktima, dok se u avanturu zvanu Twitter upustite samo ukoliko imate strpljenja, znanja i ukoliko imate jasan cilj promocije.

Email nalozi i kontakti

Proverite email poruke i odgovorite na poruke koje ste zaboravili ili je email komunikacija ostala “nezatvorena“. Obrišite email poruke koje su nepotrebne da biste oslobodili svoj web hosting prostor, komentare sa sajta i proverite bazu live chat komunikacije koja može biti i odlična polazna osnova za neke prodajne kontakte.

Nova godina, novi sajt

Kao jedan od najvažnijih marketinških kanala, preporučujemo da ove godine investirate značajno više vremena i novčanih sredstava u unapređenje poslovanja na Internetu.

Mi verujemo u dobre sajtove.