Najnoviji članci na blogu

Danas je Međunarodni dan pasa

Objavio , dana 22 новембра, 2021 u kategoriji Domeni
medjunarodni dan pasa

Na današnji datum, 26. avgusta obeležava se Međunarodni dan pasa, a ovaj datum ustanovljen je 2004. godine na inicijativu Kolina Pejdža, savetnika za spašavanje životinja, zaštitnika prirode, trenera pasa koji je i inicijator brojnih drugih praznika poput Međunarodnog dana štenaca, Međunarodnog dana mačaka, Međunarodnog dana mešanaca…

Cilj ovog dana je jačanje svesti kod građana o važnosti zaštite ljubimaca i podsticaj za bolju brigu o psima, kao i podsećanje koliko su oni naši najbolji prijatelji bez kojih ne bismo mogli!

Psiholozi kažu da nema boljeg leka za nečije zdravlje od kućnog ljubimca.

BiznisCentar ponuda: Registracija .DOG domena

Istraživanja su pokazala da ona deca koja su rasla sa kućnim ljubimcem jesu mnogo društvenija, lakše se snalaze u kontaktu sa drugima i popularnija su u društvu.

Arheološki nalazi dokazuju da pas najmanje 9.000 godina živi uz čoveka. Danas postoji oko 40 miliona pasa i oko 800 rasa (što je više nego bilo koja druga vrsta životinje) najrazličitijih dimenzija, fizionomije i temperamenta, i koje predstavljaju najrazličitije verijetete boje i vrste dlake.

Pas je usko povezan sa čovekom, kome služi kao kućni ljubimac, kao čuvar, vodič, ovčar i dr. Pas je jedna od najrasprostranjenijih životinja na svetu čiju popularnost nadmašuje jedino mačka.

Ovim danom im zahvaljujemo što su deo naših života i ukazujemo na nužnost o njihovom staranju, te udomljavanju.

Zaglite vašeg najboljeg prijatelja i u njegovom danu priuštite mu ekstra šetnju ili omiljenu poslasticu.