Najnoviji članci na blogu

Društvene mreže idealne za promociju frizera

Objavio , dana новембар 24, 2021 u kategoriji Društvene mreže, Marketing
devojka sa prelepom kosom

Investicije u reklamiranje na društvenim mrežama za profesionalne frizerske i salone lepote su prioritet, naročito tokom karantina, pokazuje istraživanje

Najnovije istraživanje kompanije SimplyHair, profesionalnog veletrgovca opreme za salone lepote pokazalo je da su se vlasnici ovih biznisa fokusirali na društvene mreže kako bi održali poslovanje.

Podaci ankete u kojoj je učestvovalo 527 vlasnika salona i frizera pokazalo je da čak devet od deset ispitanika veruje da predstavljanje na društvenim mrežama ima značajan uticaj na odluku klijenta da odabere salon.

Registracija domena iz oblasti Lepota i zdravlje

Dalje, 78% smatra da im društvene mreže pomažu da dođu do platežno skuplje klijentele i takođe većina vlasnika ovih malih biznisa navodi da su platforme društvenih mreža važnije za rast poslovanja u odnosu na razvoj sopstvenih sajtova (samo 9% smatra razvoj sajtova krucijalnim).

Čak tri četvrtine vlasnika biznisa u oblasti lepote i zdravlja navodi da je od krucijalne važnosti kako salon izgleda na Instagramu i da na ovaj način privlače veliki broj platežno sposobnijih klijenata. Upravo zbog toga, svaki deseti vlasnik je redizajnirao svoje salone, kako bi prilagodio izgled zahtevima društvenih mreža.

Visoko-kvalitetne fotografije odlučujuće su kada je u pitanju brendiranje ove vrste biznisa.

Kada su u pitanju planovi, 44% navodi da će se fokusirati na rast i razvoj njihovih profila na društvenim mrežama.