Najnoviji članci na blogu

Expedia: oprezni oporavak turizma

Objavio , dana мај 15, 2022 u kategoriji Domeni, Društvene mreže, Internet poslovanje
devojke na moru

Širom sveta vidljiv je oporavak turizma, većina država ukinula je sve mere koje su bile uvedene u protekle dve godine i turisti za sada reaguju pozitivno, ali oprezno.

Ovo bi ukratko bio sažetak najnovijeg istraživanja jedne od najvećih turističkih kompanija u svetu, Expedia Group i kada se posmatra rastuća namera putovanja, obim globalnih pretraga kapaciteta u prvom kvartalu porastao je 25% u odnosu na prethodni, dok je u odnosu na prošlu godinu obim internet pretraga porastao 75%, uz veću zainteresovanost za održiva, ekološka putovanja i duži ostanak na putovanju.

BiznisCentar ponuda: Registracija .TRAVEL domena

Globalno istraživanje Expedia-e pokazuje da:

  • 81% ispitanika planira odlazak na putovanje u narednih šest meseci
  • 78% ispitanika je najviše zainteresovano za češća, kraća putovanja
  • od onih koji rade van kancelarije, 56% će pokušati da spoji lepo i korisno, i radi sa neke letnje lokacije
  • najviše putovanja zbog posla očekuje se u Meksiko, dok Australijanci planiraju najviše putovanja, čak tri u proseku (ova država imala je jednu od najrestriktivnijih politika karantina u proteklom periodu)

Koliko su se ljudi zaželeli putovanja pokazuje i podatak da 54% planira da potroši više novca nego pre pandemije koronavirusa u protekle dve godine.

Kada su u pitanju putovanja avionom, 84% navodi da su visina popusta ili promotivna akcija od odlučujuće važnosti za putovanje, dok 83% smatra da su fleksibilne opcije putovanja veoma važne prilikom odabira vrste i destinacije putovanja.

BiznisCentar ponuda: Registracija .TOURS domena

Podaci u istraživanju pokazuju da većina planira da putuje veoma odgovorno: 62% će pratiti zdravstvene preporuke u pogledu zaštite od kovid-19 virusa, 54% bira destinaciju sa snažnim protokolima zaštite, dok je samo trećina spremna da za ove svrhe izdvoji više novca.

Kada su u pitanju održiva putovanja, 59% će platiti više novca za održiva, ekološka putovanja, 49% bira putovanja tako da izbegne prebukirane destinacije, 43% će putovati lokalno.

Poslednje naporne dve godine svima je potrebno više odmora pa će tako 38% putnika definisati putovanja u skladu sa željama za ličnu relaksaciju i 24% će manje provoditi vremena na elektronskim uređajima tokom putovanja.

Što se tiče najpopularnijih destinacija u EMEA regionu, najviše su pretraživani London, Dubai, Njujork, Pariz, Barselona, Istanbul, Kopenhagen, Amsterdam, Rim i Stokholm.