Najnoviji članci na blogu

Facebook i Instagram zabranili ciljano targetiranje oglasima mlađih korisnika

Objavio , dana 24 новембра, 2021 u kategoriji Društvene mreže
facebook instagram za mlađe korisnike

U okviru najnovije promene Facebook-ove politike privatnosti, oglašivači više neće moći da koriste podatke ili opcije oglašavanja u cilju prikazivanja oglasa najmlađim korisnicima platforme Facebook-Instagram-Messenger.

„Želimo da mlađi korisnici lako stiču nove prijatelje i prate svoja interesovanja, ali ne želimo da im neko šalje neželjene poruke ili komentare od strane nepoznatih ljudi“, navodi se u saopštenju kompanije.

Od sada će mlađi korisnici automatski dobijati privatne naloge na našoj platformi, ali isto tako ćemo izaći u susret i mlađim kreativcima koji žele da imaju javne naloge i predstavljaju svoj kreativni rad, navodi Facebook.

Procitajte više: Najpopularniji svetski fitness influenseri

Facebook je promenio svoju politiku privatnosti u okviru tri oblasti: svi novi korisnici ispod 16 godina automatski će dobijati privatne naloge; otežavanje potencijalno sumnjivim korisnicima da kontaktiraju mlađe korisnike; ograničavanje opcija oglašivačima kada pokreću kampanje i u svojim oglasima definišu prikazivanje reklama mlađim korisnicima.

Facebook navodi da je već izvršio anketu među mlađim korisnicima i čak 80% njih je potvrdilo da nemaju ništa protiv da im predefinisani nalog prilikom registracije naloga bude privatni.

Procitajte više: Najbolje vreme za objavu na društvenim mrežama

Ova kompanija već ima izgrađen algoritam iz oblasti veštačke inteligencije koji na osnovu objava korisnika može sa velikom preciznošću izračunati godine korisnika. Ovaj algoritam je do sada korišćen za otkrivanje korisnika koji imaju manje od 13 godina, ali će sada biti iskorišćen i za implementaciju nove politike privatnosti.

Narucite odmah: Pokrenite reklamiranje na društvenim mrežama
Tehnicka podrška: Pozovite Kontakt centar