Najnoviji članci na blogu

Google: konstantne izmene pretrage

Objavio , dana новембар 24, 2021 u kategoriji Internet poslovanje, Optimizacija sajta
pretraga kompjuter

Ako je neko pametno iskoristio vreme koje je za nama kada smo bili u nepredviđenim okolnostima, onda je to Google i njegov tim za unapređenje pretraživačkog algoritma

Google je nedavno objavio da je iskoristio dobar deo karantina 2020. godine kako bi se poboljšao i napravio čak 4.500 poboljšanja svoje pretrage u jednoj godini.

Na svom blogu Google je predstavio potpuno redizajniranu stranicu Kako pretraga funkcioniše koja opisuje kako njegov algoritam pretražuje Web kako bi korisnicima pružio potrebne informacije „od trenutka kada počinju da u traci kucaju pretragu do trenutka dobijanja rezultata pretrage.“

Sajt daje pregled tehnologije i rada koji se koristi za organizovanje informacija na svetskom nivou, razumevanje onoga što tražite i zatim vas povezuje sa najrelevantnijim, najkorisnijim informacijama, objasnio je Deni Saliven, Google-ov predstavnik za pretragu.

Od jedne promene dnevno pre tačno 10 godina, Google je 2019. godine stigao do 3.200 izmena algoritma u jednoj kalendarskoj godini, dok je protekla godina, koju bismo svi voleli da zaboravimo, pametno iskorišćena kako bi se uvele dodatne izmene.

Još kada se zna i činjenica da su sve izmene pretrage „rigorozno testirane“ od strane nekoliko hiljada visoko obučenih ocenjivača kvaliteta pretrage iz celog sveta, koji se oslanjaju na značajan broj javno dostupnih smernica za osiguranje kvaliteta na Webu.

******
Putem našeg BiznisCentra možete pokrenuti Reklamiranje u Google pretrazi promovisanjem svojih proizvoda i usluga na najefikasniji način – zakupom željenih ključnih reči u pretrazi.
Takođe, pre pokretanja Google Ads reklama, preporučujemo uslugu Optimizacija za pretraživače koja može značajno sniziti cenu klikova koje zakupljujete u kampanji oglašavanja na Google-u.