Najnoviji članci na blogu

Instagram unapređuje algoritam kako bi nagrađivao originalan sadržaj

Objavio , dana 22 априла, 2022 u kategoriji Društvene mreže, Marketing
instagram objava

Instagram uvodi interesantna unapređenja algoritma aplikacije kako bi praktično nagradio tvorce originalnog sadržaja na ovoj društvenoj mreži.

Direktor kompanije Adam Mosseri najavio je da Instagram priprema nadogradnju u pogledu rangiranja sadržaja, sve u cilju praktičnijeg fokusiranja na originalne objave.

Ova najava dolazi u jeku sveopšte borbe na tržištu sa TikTok-om, koji obara sve rekorde i postao je najpopularnija mobilna aplikacija u svetu.

Izmena algoritma doneće nove glavobolje social media menadžerima i digital marketing menadžerima koji će morati značajno da unaprede strategije svojim klijentima na ovoj društvenoj mreži.

Kao i na nekim drugim društvenim mrežama što smo imali prilike da vidimo, Instagram će nisko rangirati sadržaje sa drugih mreža, npr. sa TikTok-a, što je i logično s obzirom na ogromnu konkurenciju između ove dve mreže. Sve je ovo već viđeno na Facebook-u, vrhovnoj kompaniji u čijem je vlasništvu i Instagram pa tako ukoliko objavite sadržaje sa neke druge mreže, ne očekujte značajne rezultate.

U želji da korisnike što duže zadrže na svojoj platformi, algoritmi društvenih mreža veoma nisko rangiraju i objave koje sadržaje veze ka eksternim sadržajima, uključujući i sajtove. Po ovome je naročito poznat LinkedIn.

Ono što Mosseri takođe upozorava je da će nisko biti rangirani i sadržaji koji su re-postovani, tj. podeljeni na zidu ove mreže, dok će kompanija značajno unaprediti algoritam aplikacije kako bi nagrađivala originalne sadržaje, što praktično znači, namenjene prvenstveno za ovu mrežu.