Najnoviji članci na blogu

Kada KIA predstavlja logo, to mora da pršti

Objavio , dana 23 новембра, 2021 u kategoriji Grafički dizajn, Marketing
kia logotip

Kao i svake godine, nekih mesec dana pre početka Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, južnokorejska KIA počinje svoje marketing aktivnosti za nastupajuću godinu

I dok nama na ovim prostorima odzvanjaju kanonade pirotehničkih sredstava ispaljenih iz raznih oruđa tokom prošlih praznika, koreanci su izveli neverovatno predstavljanje novog logotipa kompanije, i u isto vreme srušili Ginisov rekord.

Kia je zamenila originalni logo 1994. godine, kasnije malo izmenjen 2004. godine, najnovijim logotipom koji je nacrtan iz jednog poteza i predstavnici kompanije navode da ova ritmična, neprekinuta linija predstavlja nameru da u budućnosti donese momente inspiracije, dok izrazita simetrija demonstrira pouzdanost.

Lični utisak je da će koreanci morati ipak da ulože značajna sredstva u rebranding, s obzirom da je novi logotip prilično drugačiji u odnosu na stari, dobri logo koji je znao da bode oči dok smo gledali kako Novak Đoković razbija protivnike na AUS Openu.

Procitajte više: Za dizajnere – registracija domena, web hosting i ostale internet usluge

U zvaničnom saopštenju navodi se da će novi logotip proizvođača automobila predstavljati nove ciljeve i vrednosti brenda, što uključuje fokus na kreiranje električnih vozila i drugih mobilnih usluga, pored tradicionalnih modela.

Predstavljanje logoa deo je Kijinog Plana S, dugoročne poslovne strategije koja je predstavljena prošle godine i u okviru koje KIA želi da osvoji vodeću poziciju na globalnom auto-tržištu popularizacijom električnih vozila.

Što se tiče dizajna, KIA se pridružila ostalim kompanijama kao što su Vauxhall, Toyota, Nissan i BMW koje su takođe iskoristile ovo kovid-zatišje i rebrendirale, manje ili više, svoje logotipe.

Pogledajte predstavljanje logotipa u kojem je učestvovalo preko 300 dronova sa pirotehničkim punjenjem, zaista nesvakidašnji događaj.