Najnoviji članci na blogu

Kada milisekunde znače milione

Objavio , dana 22 новембра, 2021 u kategoriji Internet poslovanje, Optimizacija sajta
istrazivanje deloitte final

Najnovija studija kompanije Deloitte pokazuje značajan uticaj brzine učitavanja mobilnog sajta na spremnost potrošača da troše novac i povezuju se sa brendovima na Internetu.

Prioritetno ocenjivanje performansi mobilnih internet lokacija i dalje predstavlja izazov za većinu kompanija – da li treba da se fokusiramo na dizajn, sadržaj, funkcionalnost, UX ili sve zajedno?

Očekuje se da bi vrednost mobilne trgovine mogla da se udvostruči do kraja 2023. godine i da dostigne čak 3/4 ukupne prodaje na Internetu pa je zato veoma važno da vlasnici web lokacija nastave sa unapređenjima parametara.

Rezultati studije pokazuju da čak i 0,1 sekunda unapređenja u vremenu učitavanja stranice poboljšava stopu napredovanja kroz ceo tok kupovine. Pozitivno utiče takođe i broj prikazanih/otvorenih web stranica, stopu konverzije i rast prosečne vrednosti narudžbine.

Ovi rezultati nedvosmisleno naglašavaju da rastuća očekivanja kupaca i sve veća upotreba pametnih telefona pojačavaju potrebu za brzinom mobilnosti i brendovi očekuju da će se razlika između konkurencije proširiti između onih koji pružaju najbolja iskustva u oblasti mobilnih tehnologija i onih koji to ne čine.

Tokom četiri nedelje širom Evrope i SAD Deloitte analizirao je mobilne performanse brendova u različitim oblastima pa su rezultati sledeći:
– rastom brzine učitavanja sajta od 0,1 sekund, konverzija u e-trgovini raste 8,4%, dok prosečna vrednosti narudžbine raste 9,2%
– konverzija u oblasti turizma raste 10,1%, dok prosečna vrednost raste 1,9%
– broj pregleda stranica luksuznih brendova po sesiji raste 8,6%

učitavanje stranica mobilnih sajtova u kategoriji trgovine

Kako poboljšati performanse mobilnih sajtova

Ulaganje u brzine mobilnih stranica pomoćiće vam da povisite svoje prihoda i unapredite lojalnost brendu
1. Brzina vaše mobilne web lokacije: analizirajte kako se ponaša vaša mobilna stranica i kakva je situacija sa vašim konkurentima
2. Usvajanje strategije za mobilne uređaje: neka vam performanse sajta za mobilne uređaje budu prioritet
3. Takođe, identifikujte brzinu učitavanja kao jednu od glavnih metrika performansi sajta
4. Neka vam mobile-first princip bude uvek prioritet
5. Uvedite poseban budžet za timove koji će se baviti performansama mobilnog sajta
6. izvršite optimizaciju sajta na osnovu parametara mobilnog sajta

(Izvor: Deloitte)