Najnoviji članci na blogu

Kako Google podržava afroameričku zajednicu u Sjedinjenim državama

Objavio , dana 23 новембра, 2021 u kategoriji Internet poslovanje
google pomaze

U cilju dalje podrške afroameričkoj zajednici u SAD, Google će od danas u okviru svog Google Shopping pretraživača proizvoda implementirati oznaku koja prikazuje da je navedena prodavnica/biznis u vlasništvu crnaca

U proteklih 12 meseci Google Trends za Sjedinjene države pokazuje da je pretraga proizvoda u vlasništvu crnaca naglo porasla za čak 600% u odnosu na godinu dana ranije.

Baš zbog toga, vlasnici afroamerikanci u okviru svojih naloga na Google Shopping pretraživaču će moći da markiraju svoje proizvode i Google će u svojim pretragama prikazivati da se radi o preduzećima u vlasništvu Afroamerikanaca.

Izveštaji govore da je 41% firmi u vlasništvu crnaca, ili oko 450.000 biznisa, zatvoreno tokom pandemije koronavirusa COVID-19. Google je u proteklih godinu dana pokrenuo značajne programe pomoći afroameričkoj zajednici: 30 miliona $ zajmova i bespovratne pomoći firmama i lokalnim organizacijama koje pomažu crnačkoj zajednici. Takođe, pored finansijske pomoći, Google je pokrenuo Google Digital Coaches program za 20 gradova širom SAD putem kojeg je preko 50.000 preduzeća u vlasništvu afroamerikanaca dobilo mentorstvo, umrežavanje i treninge poslovnih veština potrebnih za razvoj preduzeća. U okviru 1.000 seminara, 58.000 crnaca i latino vlasnika malih i srednjih preduzeća dobilo je edukaciju iz različitih oblasti.

U Americi se februar obeležava kao Mesec afroameričke istorije (eng. Black History Month). Prvog decembra 1955. godine, jedna žena odbila je da ustupi mesto u autobusu belom putniku, i tako započela pokret okončavanja institucionalizovane segregacije i rasne diskriminacije u SAD. Danas je nazivamo “majkom pokreta za građanska prava” i sećamo je se kao nekog ko je vratio veru u moć pojedinca.

kako google obelezava proizvode afroamericke zajednice u cilju pomoci