Najnoviji članci na blogu

Lush: gasimo naloge na društvenim mrežama

Objavio , dana новембар 24, 2021 u kategoriji Društvene mreže, Marketing
lush

Lush, popularni brend ručno rađenih, prirodnih kozmetičkih proizvoda najavio je gašenje svojih naloga na određenim društvenim mrežama

Odluka je usledila nakon otrežnjujućih izveštaja koji se pozivaju na uzbunjivača Frensisa Haugena o tome da Facebook-ove usluge imaju negativan uticaj na samopoštovanje tinejdžera, njegovom navodnom davanju prioriteta poslovnim interesima u odnosu na bezbednost korisnika i dr.

Britanski trgovac na malo deaktivirao je svoje Facebook, Instagram, TikTok i Snapchat naloge zadržavajući samo Twitter i YouTube naloge kao rezervne kopije dok „traži način da izgradi efikasnije kanale za komunikaciju širom sveta“, naveo je Lush u saopštenju za medije.

BiznisCentar ponuda: Internet domeni: Lepota i zdravlje

Egzodus sa društvenih medija desiće se u svih 48 država u kojima Lush posluje, a završiće se kada online kompanije počnu da stvaraju „bezbednije okruženje za svoje korisnike“ i kada krenu da se primenjuju novi zakoni koji poštuju interese digitalnih korisnika širom sveta.

Lush-ov glavni digitalni direktor Džek Konstantin, koji takođe razvija proizvode za kozmetički brend, navodi da je mesto na kome se nalaze društveni mediji u suprotnosti sa praksama kompanije za zdrav život i dobrobit. „Kao pronalazač proizvoda za kupanje, sve svoje napore ulažem u stvaranje proizvoda koji pomažu ljudima da se isključe, opuste i obrate pažnju na svoje zdravlje“, kaže Konstantin. „Platforme društvenih medija postale su antiteza ovom cilju, sa algoritmima dizajniranim da zadrže ljude da skroluju i spreče ih da se isključe i opuste.

Ponavljajući ovu izjavu, suosnivač Lush-a i pronalazač proizvoda Mark Constantine kaže: „Proveo sam ceo život izbegavajući da stavljam štetne sastojke u svoje proizvode… [i] nisam voljan da svoje kupce izlažem ovoj šteti, tako da je vreme da ga izvučem iz mešavine“.

Lush ima preko četiri miliona pratilaca na Lush Cosmetics North America Instagram stranici i 1,2 miliona na Facebooku.