Najnoviji članci na blogu

Nissan: kako kreirati novi logotip za buduće digitalne izazove

Objavio , dana 22 новембра, 2021 u kategoriji Grafički dizajn
nissan novi logo redizajn

Spisku većeg broja automobilskih brendova koji su poslednjih nekoliko godina rebrendirali svoje logotipe i grafička brending rešenja kako bi se prilagodili digitalnom svetu u kojem živimo, pridružio se ovih dana i Nissan.

Zamena komplikovanog 3D dizajna i prihvatanje jednostavnog, minimalističkog dizajna uključuje i promenu fonta samog logotipa pa je sada snažniji, sans-serif affair font.

Celokupan proces započet je sredinom 2017. godine kada su viši zvaničnici kompanije započeli istraživanje o potencijalnoj izmeni logotipa i identiteta brenda Nissana. Osnovu izmena postavio je Alfonso Albaisa, potpredsednik Nissana za glokalni dizajn koja se sastojala u tri reči „tanko, lagano i fleksibilno„.

Potreban vam je novi logo? – Kontaktirajte nas

U naredne dve godine, tim stručnjaka osmislio je nekoliko različitih verzija, imajući u vidu osnovni moto kompanije „budi strastven, budi inovator, budi izazov“ i jedna od prvih odluka kompanije je da će logotip biti osveljen na budućim električnim modelima – električni modeli će imati ugrađen ekskluzivan, osvetljeni logotip uz pomoć 20 LED svetiljki.

Ovo je predstavljalo izvestan tehnički izazov, kao što je određivanje debljine obrisa logotipa kako bi se osigurao oštar utisak kada je upaljen, uz obavezno poštovanje zvaničnih propisa o osvetljenim elementima na automobilima.

Takođe, izazov je bio napraviti i logotip koji ostavlja snažan utisak kada nije osvetljen, npr. kada se prikazuje na digitalnim kanalima ili na papiru.

Nissan je objavio da će već od ovog meseca novi brending biti vidljiv širom različitih kanala, od zvaničnih pisama i znakova dilera do društvenih mreža i reklama na internetu. (Foto kredit: zvaničan sajt Nissana)