Najnoviji članci na blogu

Polazak u školu – obrazovanje na ispitu

Objavio , dana 22 новембра, 2021 u kategoriji Domeni
početak školske godine

Prvi septembar je datum kada đaci osnovnih i srednjih škola u Srbiji tradicionalno započinju novu školsku godinu. Pred đacima i naročito nastavnicima i profesorima je jedan težak zadatak – školska godina u uslovima koronavirusa.

Još 325. godine car Konstantin Veliki je u Nikeji okupio prvi vaseljenski sabor, a jedna od odluka koje su tada donete bila je da se datum 1. septembar, po crkvenom kalendaru, od tog trenutka smatra početkom nove kalendarske godine.

Vezani za crkvu, učenici u Srbiji su tokom srednjeg veka školsku godinu započinjali zapravo prvog dana kalendarske godine, a to je bio 1. septembar. Taj dan označavao je novi početak, nova iskustva, pa je smatrano prikladnim i da označava i početak usvajanja novih znanja i veština.

Početak školske godine 1. septembra zaživeo je još u prvim školama koje su osnovane u Srbiji, očuvao se kroz tradiciju, da bi na kraju bio i ozvaničen i kroz zakone.

Kada su u pitanju internet domeni koji se mogu zakupiti za obrazovne i edukativne svrhe, u ponudi Biznis Centra nalaze se najpopularniji domeni:

  • Registracija .ACADEMY domena
  • Registracija .EDU.RS domena
  • Registracija .EDUCATION domena
  • Registracija .SCHOOL domena
  • Registracija .TRAINING domena
  • Registracija .WIKI domena

Registracija ACADEMY domena

Jedan veoma popularan internet domen koji se može koristiti u više različitih svrha – od npr. edukativnog instituta kao što akademije za trening i obrazovanje do institucija u određenim oblastima, npr. Kraljevska akademija, akademija sporta i sl.
Saznajte više o domenu na stranici: Registracija ACADEMY domena

Registracija EDU.RS domena

Domen EDU.RS namenjen je domaćim obrazovnim ustanovama, sa sedištem u Republici Srbiji
Saznajte više o domenu na stranici: Registracija EDU.RS domena

Registracija EDUCATION domena

Dok je .edu domen namenjen samo američkim institutima visokog obrazovanja, .education TLD je namenjen svima onima koji su povezani sa nekom vrstom obrazovanja, da li je u pitanju usko- ili generalno obrazovanje.
Saznajte više o domenu na stranici: Registracija EDUCATION domena
Možete registrovati: Registracija EDU.RS domena

Registracija SCHOOL domena

Ubedljivo najpopularniji domen vezan za obrazovanje koji se odnosi na sve obrazovne ustanove i škole
Saznajte više o domenu na stranici: Registracija SCHOOL domena

Registracija TRAINING domena

Kako u obrazovne svrhe, domen .TRAINING često registruju i stručnjaci koji se bave usko specijalizovanim edukacijama, kao što su npr. treneri za menadžment, marketing ili sportski treneri
Saznajte više o domenu na stranici: Registracija TRAINING domena

Registracija WIKI domena

Ukoliko želite da pokrenete enciklopediju, sajt sa savetima iz određenih oblasti, specijalizovani bukvar, “kako da…“ portal, .WIKI domen je pravi izbor za vas
Saznajte više o domenu na stranici: Registracija WIKI domena