Najnoviji članci na blogu

Pored ovoliko društvenih mreža, da li su firmama potrebni sajtovi?

Objavio , dana 23 новембра, 2021 u kategoriji Internet poslovanje, Marketing, Optimizacija sajta
sajt aplikacije

Kada je u pitanju „pokrivanje“ društvenih mreža klijenata, uspešno upravljanje njima svakodnevno postaje sve teži zadatak, sa obzirom na njihov broj, kvalitet i tržišne niše kojima se obraćaju, ali da li sve one mogu da zamene dobar sajt? Odgovor je, naravno: ne.

Nekoliko godina ranije, prilikom najezde klijenata koji su pristajali na značajne budžete samo da bi se iskoristili (najviše) značajno poboljšanu interaktivnost sa korisnicima društvenih mreža, postavljalo se pitanje, da li je sajt uopšte neophodan.

Negde 2014. godine, osnivač Wired-a, Džon Batel je objavio sjajan članak na blogu i sjajnim odgovorom na ove nedoumice: „Da li biste gradili kuću na tuđoj zemlji, ili možda svojoj?“

I to je sjajan odgovor, uprkos tome da se i danas javljaju klijenti sa mišljenjem da ne žele ulaganje/ održavanje/ unapređenje korporativnog sajta, već bi više uložili u marketing na društvenim mrežama.

Specijalna ponuda: Izrada sajtova

Istinu govoreći, većina društvenih mreža značajnu pažnju poklanja razvoju poslovnih delova i aplikacija, naročito Facebook koji je razvio definisano rešenje za efikasno korišćenje platforme u poslovnoj oblasti, od objavljivanja sadržaja, prodaje proizvoda i pokretanja Facebook Shop-a, ponude korisničke podrške i pokretanja promocija i akcija čime je u potpunosti zatvorio potrošački doživljaj.

Zašto preporučujemo da prilikom izrade internet marketing plana osnova budućih aktivnosti uvek bude sajt, a da se društvene mreže koriste kao značajan marketinški kanal:

  • sami birate adresu svog sajta – registracijom željenog internet domena povisićete vrednost brenda svoje firme, sami birate veličinu hosting paketa za svoj sajt i samostalno upravljate procesom izrade i definišete dizajn sajta
  • resurse sa sajta možete iskoristiti za reklamiranje na neograničen broju društvenih mreža i sajtova
  • vlasništvo nad brendiranim sajtom i sopstvena internet adresa povećava kredibilitet vašeg poslovanja
  • potpuna kontrola sadržaja, upravljanja i održavanja sajta
  • potpuna analitika posetilaca vašeg sajta, u odnosu na društvene mreže koje vam daju prilično šture podatke
  • sami utičete na pozicije sajta na pretraživačima
  • definisanje internet prodaja i neograničeno upravljanje platnim karakteristikama
  • samostalno određivanje uslova korišćenja sadržaja na sajtu