Najnoviji članci na blogu

RS domen: 13 godina postojanja

Objavio , dana 24 новембра, 2021 u kategoriji Domeni
rs domen

Kada pomislim na sada već 13-godišnju istoriju nacionalnog internet domena Republike Srbije – RS domena, setim se i čuvenog .yu domena i postupka netransparentne registracije koja je funkcionisala čak do 2008. godine

Danas je 13-godišnjica registracije prvog RS internet domena, koji je zamenio do tada korišćeni .yu internet domen.

Iako se zajednica Srbije i Crne Gore raspala 2006. godine, prvi .RS domen registrovan je tek 10. marta 2008. godine i uvedene su dve neophodne promene – od tog datuma, svaki stanovnik Republike Srbije mogao je da registruje neograničen broj RS domena, kao i da registruje na mnogo transparentniji način, nego što je to bio slučaj ranije. Vlasnici postojećih .yu domena imali su pravo preče kupovine budućih RS domena.

Procitajte više: Registruj RS domen

RS domene administrira i upravlja njima Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) i korisnicima je omogućena registracija RS, CO.RS, EDU.RS, ORG.RS i IN.RS domena.

Tradicionalno svake godine RNIDS organizuje konferenciju DIDS – Dan internet domena Srbije i ovogodišnja će biti održana 17. marta isključivo online, zbog epidemioloških mera protiv koronavirusa.

Narucite odmah: Ponuda domaćih RS domena
Tehnicka podrška: Pozovite Kontakt centar