Najnoviji članci na blogu

Stigao je WordPress 6.0 Arturo

Objavio , dana мај 25, 2022 u kategoriji Web hosting
wordpress 6.0

Svima kojima se svidelo ono što je Automattic, kompanija u čijem je vlasništvu WordPress CMS započeo verzijom 5.9, svideće se i nastavak razvoja ovog popularnog sistema za upravljanje sadržajima na vebu u verziji 6.0.

Najnovija verzija nosi naziv WordPress 6.0 Arturo po džez muzičaru i osvajaču Gremi nagrade, Arturu O’Farilu. On je poznat po svom vanserijskom uticaju na latino džez i 15 muzičkih albuma tokom svoje karijere duge skoro pet decenija.

Vlasnici i administratori sajtova bi trebalo da nadograde kako bi u potpunosti iskoristili mnoga poboljšanja stabilnosti, performansi i upotrebljivosti.

Pored poboljšanja u uređivaču sajtova, platforma je dobila nove funkcije za obrasce, blokove i dizajn.

Site Editor, koji je predstavljen u verziji 5.9, dobio je nove šablone za autore, kategorije i oznake. Takođe je poboljšana struktura pregledanja i navigacije WordPress sajtova.

Obrasci i blokovi

Štaviše, WordPress 6.0 dozvoljava šablonima da služe kao brža alternativa blokovima. Obrasci su postali centralni alat za pravljenje šablona i veb stranica. U nekim slučajevima, šare je lakše dodati nego blokove kada radite na dizajnu.

Pored toga, Biblioteka uzoraka omogućava korisnicima da lako izaberu obrasce za željenu temu. Ovo može značajno ubrzati proces dizajna. Biblioteka je proširena novim obrascima.

Dizajn i razvoj alata

Funkcionalnost bloka je takođe značajno poboljšana. Nova funkcionalnost se fokusira na blokove „komentar“ ili „pročitaj više“. Pored toga, proširen je skup alata uređivača blokova.

Štaviše, panel Dimensions olakšava podešavanje margina komponenti. Dodata su i minimalna i maksimalna svojstva CSS-a. Konačno, programeri sada mogu da upravljaju lokalnim fontovima u PHP-u ili datoteci theme.json.

Ukoliko niste podesili automatsku nadogradnju WordPress-a, najnoviju verziju možete preuzeti na stranici WordPress 6.0 download.

U okviru BiznisCentar ponude internet usluga, možete pronaći WordPress web hosting pakete ili odabrati izradu WordPress veb-sajta.