Najnoviji članci na blogu

Sve što treba da znate o rezultatu pretrage

Objavio , dana новембар 24, 2021 u kategoriji Optimizacija sajta
google search pretraga

Zašto dobijam ove rezultate pretraživanja, često se pitamo kada nam Google prikaže kombinacije linkova, objašnjenja, fotografija, video-klipova i dr.

Google, najveći pretraživač u svetu neprekidno menja i unapređuje svoj algoritam kako bi korisnici dobili najbolje korisničko iskustvo. Takođe, jedan od bitnih ciljeva ovog pretraživača kao komercijalne kompanije je i optimizacija profita putem njihovog popularnog sistema za internet oglašavanje, Google Ads.

Google je nedavno ažurirao svoju funkciju About this result za rezultate pretraživanja sa zanimljivim novim dodatkom: sadržaj o tome kako je i zašto algoritam kompanije naišao na konkretne rezultate za linkove koje prikazuje kada tražite određene stvari na Internetu.

BiznisCentar ponuda: Kako da optimizujete sadržaj sajta za određenje ključne reči

Kompanija je ranije ove godine dodala okvir sa informacijama About this result kao pomoć korisnicima da pravilno provere izvore za koje nisu upoznati. Meni, kojem se pristupa klikom na trostruke tačke u uglu rezultata pretrage, iskače i pokušava da pruži dodatne osnovne informacije o web lokaciji.

Ipak, ova poslednja nadogradnja prikaza odnosi se na način prikaza Google-ovog algoritma i način na koji povezuje pojmove za pretragu sa određenim internet sajtovima.

Google je prikazao primer how to cook fish in the oven i pored recepata sa sajtova koji uključuju reči how, cook, fish, oven, prikazani su i slični pojmovi za reči ingredients i recipe. Google takođe koristi i informacije o jeziku na kojem se pretražuje, kao i relevantne informacije o geografskoj lokaciji kako bi prikazao specifične rezultate.

google prikazao kako prikazuje rezultate pretraživanja