Najnoviji članci na blogu

TikTok ispred Google-a i Facebooka

Objavio , dana децембар 23, 2021 u kategoriji Internet poslovanje, Marketing
tiktok

IT i posebno web industrija jedna je od retkih kojoj je pandemija koronavirusa, blago reći, pogodovala i zahvaljujući njoj, zabeleženi su neki rekordi, posete sajtovima bile su astronomske i internet trgovina je velikom broju država beležila odlične rezultate

Na izmaku smo još jedne godine koja će u našim životima ostati zapamćena kao (nadam se) jedina post-kovidovska sa težnjom da se vratimo normalnim životima.

U svom predbožićnom članku na blogu, predstavnici CloudFlare-a objavili su svoja zapažanja i statistike u pogledu rasta web tržišta – internet saobraćaj nastavio je da raste u 2021. godini (uz određenu “pomoć“ pandemije), i internet aplikacije i sajtovi nastavili su da evoluiraju i da se unapređuju tokom godine.

Cloudflare Radar donosi najosnovnije statistike popularnosti određenih domena i tehnologija i u odnosu na 2020. godinu, najvažnija promena koja se dogodila je da je TikTok postao najpopularniji svetski internet domen.

Tokom poslednjih meseci 2020. godine, Google.com (uključujući web usluge Maps, Translate, Photos, Flights, Books, News i dr.) bio je ubedljivi lider, dok se TikTok nalazio tek na sedmom ili osmom mestu. Danas, lista najpopularnijih svetskih domena izgleda ovako:

 1. TikTok.com
 2. Google.com
 3. Facebook.com
 4. Microsoft.com
 5. Apple.com
 6. Amazon.com
 7. Netflix.com
 8. YouTube.com
 9. Twitter.com
 10. WhatsApp.com

Kada su u pitanju društvene mreže, TikTok je i u ovoj oblasti premašio najpoznatijeg lidera – u odnosu na kraj 2020. godine kada je Facebook bio neprikosnoven, danas lista najposećenijih društvenih mreža izgleda ovako:

 1. TikTok.com
 2. Facebook.com
 3. YouTube.com
 4. Twitter.com
 5. Instagram.com
 6. Snapchat.com
 7. Reddit.com
 8. Pinterest.com
 9. LinkedIn.com
 10. Quora.com

Situacija se nije značajno promenila u oblasti web servisa za streaming sadržaja:

 1. Netflix.com
 2. YouTube.com
 3. Roku.com
 4. Hulu.com
 5. HBOMax.com
 6. Peacocktv.com
 7. Sling.com
 8. Disneyplus.com
 9. Iq.com
 10. Wetv.vip

kao ni u oblasti internet trgovine:

 1. Amazon.com
 2. Taobao.com
 3. Ebay.com
 4. Walmart.com
 5. Jd.com
 6. Shopify.com
 7. Bestbuy.com
 8. Target.com
 9. Rakuten.co.jp
 10. Homedepot.com