Najnoviji članci na blogu

Twitter ulazi na tržište elektronske trgovine

Objavio , dana 24 новембра, 2021 u kategoriji Društvene mreže
twitter elektronska trgovina

Twitter testira Shop Module, prostor u vrhu poslovnih profila koji će prikazivati proizvode putem slajdera i time najavio ozbiljan ulazak na tržište internet trgovine

Shop Modul omogućava potrošačima da klikom na proizvod saznaju više informacija i obave kupovinu bez napuštanja Twitter aplikacije.

Nike, Walmart, Disney, Patagonia, GameStop, Google, podcast Latinx in Power i prodavac Arden Cove su među brendovima koji isprobavaju najnoviji Shop Modul, kako je predstavio portparol Twittera. iOS korisnici u Sjedinjenim državama koji koriste Twitter na engleskom jeziku prvi će praktično isprobati kupovinu.

Twitter se na ovaj način pridružuje drugim društvenim platformama uključujući Facebook, Instagram, Snapchat i Pinterest koje su već započele korišćenje e-commerce funkcionalnosti u okviru svojih sadržaja.

Twitter je već eksperimentisao sa tasterom Kupi u okviru profila, ali je odustao od ove funkcije 2017. godine.

U okviru ove nadogradnje na polju e-trgovine, Twitter želi da proširi saradnju sa brendovima. Nakon predstavljanja Profesional profila početkom godine, Shop Module biće dostupan samo brendovima sa ovakvom vrstom profila.

Kao i ostale kompanije, Twitter je objavio odlične rezultate u drugom kvartalu, sa rastom od 74% na 1,19 milijarde američkih dolara. Takođe, platforma je dobila i sedam miliona novih korisnika i sada ima ukupno 206 miliona aktivnih korisnika.