Najnoviji članci na blogu

Uskoro: rad u Photoshop-u i Illustratoru direktno iz web pregledača

Objavio , dana новембар 24, 2021 u kategoriji Grafički dizajn
adobe illustrator

Sjajna vest za dizajnere, uskoro ćemo moći da koristimo ove popularne programe za dizajn direktno iz browsera

Adobe je na svojoj virtuelnoj konferenciji Max 2021 najavio proširenje Photoshop-a i Illustrator-a na veb.

Ažuriranje ima za cilj da omogući korisnicima da pristupe najboljem od Photoshop-a i Illustrator-a direktno iz svojih veb pregledača, bez instaliranja bilo koje aplikacije na svom sistemu.

Dizajneri će takođe moći da dele pristup svojim radovima u nastajanju sa drugima kako bi omogućili pregled izmena online.

Adobe je otišao i korak dalje i pored web verzija Photoshop-a i Illustrator-a predstavio je i Creative Cloud Web, koji predstavlja online paket i uključuje Creative Cloud Spaces i Creative Cloud Canvas kao dva različita dela koja pomažu timovima da sarađuju na svojim projektima direktno sa Weba.

BiznisCentar ponuda: Registracija .DESIGN domena
Praktično lansiranjem verzija ova dva programa iz web okruženja, korisnici će moći pristupiti nekim od najpopularnijih alata za uređivanje slika direktno iz veb pretraživača, uključujući laso, brzi izbor, magični štapić kao i alate za isecanje i četke za farbanje koje vam omogućavaju da izvršite neke jednostavne izmene, bez potrebe instaliranja osnovnih verzija programa na vašoj radnoj mašini.

Adobe se nada da će proširenje ovih usluga na veb omogućiti kreatorima da „otvore vaš kreativni proces, efikasno izraze svoju viziju i uklone tonu ometanja i manjih problema iz procesa“.

Što se tiče Illustratora, trenutno je beta web verzija dostupna samo uz pozivnicu, direktno sa adrese https://pages.adobe.com/creativecloud/en/collaboration/private-beta