Najnoviji članci na blogu

WordPress 6.3: interesantna poboljšanja

Objavio , dana август 17, 2023 u kategoriji Internet poslovanje, Web dizajn, Web hosting
wordpress 6.3

Upravo je objavljena najnovija stabilna verzija najpopularnijeg CMS-a WordPress koja donosi značajna unapređenja.

WordPress 6.3 je objavljen kao druga velika nadogradnja WordPress-a u 2023. Ova nova verzija WordPress-a ima nekoliko značajnih ažuriranja, novih funkcija, poboljšanja i ispravki grešaka koje čine WordPress još moćnijim i korisnijim.

WordPress 6.3 “Lionel”

Pred vama je WordPress 6.3 „Lionel“, nazvan po Lionelu Hamptonu, proslavljenom američkom džez umetniku. Plodan džez vibrafonista, pijanista i perkusionista, Hampton je stekao slavu radeći u harmoniji sa velikanima od Čarlsa Mingusa do Kvinsija Džonsa i kao vođa istoimenog orkestra Lajonela Hemptona. Njegov umetnički i dobrotvorni rad nagrađen je Gremijem, zvezdom na Holivudskoj stazi slavnih i Nacionalnom američkom medaljom umetnosti.

Brojna unapređenja u verziji WordPress 6.3

WordPress 6.3 po prvi put objedinjuje vaš sadržaj, šablone i obrasce u uređivaču sajta. Dodajte stranice, pretražujte varijacije stilova, kreirajte sinhronizovane obrasce i uživajte u fino podešenoj kontroli nad menijima za navigaciju. Provedite manje vremena prelazeći na različite oblasti sajta—kako biste se mogli fokusirati na ono što vam je najvažnije.

Doživite blok teme pre nego što promenite i pregledate uređivač sajta, sa opcijama za direktno prilagođavanje pre nego što se posvetite novoj temi.

Prebacite se na određeni šablon ili otvorite postavke uređivača pomoću novog alata koji vam pomaže da brzo pristupite proširenoj funkcionalnosti. Pomoću jednostavnih prečica na tastaturi (⌘+k na Mac-u ili Ctrl+k na Vindovs-u), klikom na ikonu za pretragu na bočnoj traci u prikazu sajta ili klikom na naslovnu traku, idite tamo gde treba da idete i uradite ono što treba da uradite za nekoliko sekundi.